Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Nový Bakalův tým Etixx-IHNED nastoupí do obnoveného Závodu míru

Praha - Celkem 25 hlavních závodů figuruje v předpokládaném programu nového cyklistického týmu Etixx-IHNED. Jedním z vrcholů kontinentálního týmu s českou licencí, za jehož vznikem stojí podnikatel Zdeněk Bakala a který má vychovávat závodníky pro přední belgický profitým Omega Pharma-Quick Step, bude květnový Závod míru.

Představení cyklistické stáje Etixx-IHNED
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Máme v plánu například závody v Belgii a Chorvatsku. Obnovený Závod Míru do 23 let by měl být jedním z našich vrcholů sezony, dále pak také Tour de l'Avenir a samozřejmě pak i mistrovství světa," uvedl sportovní ředitel stáje a zároveň reprezentační trenér René Andrle. Letošní světový šampionát se pojede od 21. do 29. září ve Florencii.

Barvy týmu budou hájit jezdci Julian Alaphilippe, Dieter Bouvry, Karel Hník, Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Patrick Konrad, Tomáš Koudela, Florian Senechal, Samuel Spokes, Petr Vakoč, Louis Verhelst a Lukasz Wisniowski. V několika závodech by se měla představit i rychlobruslařka Martina Sáblíková, která se s vedením stáje dohodla na spolupráci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková bude jezdit za cyklistickou stáj Etixx-IHNED

Ideou vybudování nového týmu je pomoci mladým jezdcům do 23 let vstoupit na tu nejvyšší úroveň světové cyklistiky, což je tým Pro Tour. "Jsem velmi šťastný, že tu můžu být, a chtěl bych poděkovat Zdeňku Bakalovi, že tento tým mohl vzniknout," prohlásil Patrick Lefevere, generální ředitel stáje Omega Pharma-Quick Step, který je zároveň členem představenstva nově vzniklého týmu.

Patrick Lefevere, generální ředitel stáje Omega Pharma-Quick Step:

"Je velmi důležité mít dobré jezdce a my jsme se snažili získat ty nejlepší jezdce, ale důležitá je celá struktura včetně složení realizačního týmu. Musí to celé fungovat jako společenství."

Jako společenství s hlavním týmem již Etixx-IHNED úspěšně funguje. "Určitě budou další společné akce a některé už byly. Ty týmy spolu komunikují, absolvovaly spolu jeden výcvikový tábor a další na Mallorce je čeká. Tímto způsobem šetříme i peníze, protože týmy vše sdílejí a pro oba chceme jen to nejlepší," vysvětlil Lefevere.

Za stáj Omega Pharma-Quick Step jezdí i přední čeští cyklisté František Raboň a Zdeněk Štybar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články