Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Novozélanďan Bennet slaví v Kalifornii první triumf ve WorldTour

Pasadena - Novozélandský cyklista George Bennett vyhrál závod Kolem Kalifornie a slaví tak poprvé v kariéře triumf ve WorldTour. Sedmadvacetiletý jezdec týmu LottoNL se ujal vedení po sobotní časovce a v závěrečné sedmé etapě z Mountain High do Pasadeny bezpečně uhájil náskok 35 sekund před Polákem Rafalem Majkou.

George Bennett ve žlutém slaví celkové prvenství v etapovém závodě Kolem Kalifornie
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

"Tohle je pro mě pořádný odrazový můstek. Teď se jen vrátit do Evropy a pokračovat v závodění ve stejném stylu," řekl Bennett, desátý muž loňské Vuelty. V Kalifornii rozhodl v jízdě proti chronometru na 24 km, v níž díky čtvrtému místu odsunul z čela pořadí od druhé etapy těsně vedoucího Majku.

Poslední etapa skončila po 125 kilometrech a třech stoupáních triumfem domácího Evana Huffmana, který měl nejvíce sil ve finiši pětičlenné skupiny uprchlíků a vybojoval druhý triumf v letošním ročníku. Favorité dojeli v první větší skupině s mankem 22 sekund. Český reprezentant Zdeněk Štybar obsadil v konečné klasifikaci 76. místo s bezmála padesátiminutovou ztrátou na vítěze.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie (WorldTour) - 7. etapa (125 km): 

1. Huffman (USA/Rally) 2:37:28, 2. López (Šp./Sky), 3. Edet (Fr./Cofidis), 4. Morton (Austr./Dimension Data), 5. Britton (Kan./Rally) všichni stejný čas, 6. Sagan (SR/Bora) -22, ...80. Štybar (ČR/Quick-Step) -2:25.

Konečné pořadí: 1. Bennett (N. Zél./LottoNL) 22:54:38, 2. Majka (Pol./Bora) -35, 3. Talansky (USA/Cannondale) -36, 4. Bookwalter (USA/BMC Racing) -45, 5. Boswell (USA/Sky) -1:00, 6. Laengen (Nor./SAE Team Emirates) -1:54, ...76. Štybar -49:37. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články