Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nové Město se chystá na MS bikerů, prodáno je přes 20 tisíc vstupenek

Nové Město na Moravě - Vysočina aréna v Novém městě na Moravě se chystá na další velkou sportovní akci. Po světovém šampionátu v biatlonu bude od středy 29. června hostit souboje nejlepších bikerů planety. Na mistrovství světa bylo prodáno už přes 20 tisíc vstupenek, největší zájem je o víkendové dny. Podle očekávání organizátorů by se během mistrovství mohlo ve Vysočina Aréně vystřídat v součtu kolem 70 tisíc diváků.

Pořadatelé znovu připravili velmi atraktivní a náročnou trať, u nejtěžší pasáže závodu pak vyrostla mobilní tribuna pro 800 diváků. "Máme připravené celkem tři mobilní tribuny podél trati," uvedl sportovní ředitel MS Lukáš Vlach.

Nové Město získalo pětkrát za sebou titul nejlepšího podniku Světového poháru, a to zejména kvůli skvělé atmosféře. Také letos se očekává bouřlivá divácká kulisa. "Kapacita areálu 25 tisíc diváků je daná bezpečnostní směrnicí a počítáme, že víkendová návštěva tuhle kvótu určitě naplní," řekl prezident organizačního výboru Petr Vaněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Trať pro MS bikerů v Novém Městě je připravená

Vzhledem ke kapacitě sportovního areálu se počítá s denní návštěvností nejvýše 20 tisíc diváků. V minulých letech při závodech SP horských kol se návštěvnost závěrečného dne, kdy závodily největší hvězdy, pohybovala kolem 15 tisíc lidí.

Vyprodáno už je všech zhruba 1200 lůžek, která měl organizační tým zamluvená v hotelech. Jak řekl tiskový mluvčí MS Jan Němec, jde o místa pouze pro diváky. Závodníci a jejich týmy si ubytování objednávali sami rok dopředu. "Vzhledem k tomu, že tu byl pětkrát za sebou Světový pohár, tak už vědí, kde se jim to líbí," vysvětlil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články