Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nové Město bude bez Kulhavého. Trápí jej zdraví a špatná forma

Jaroslav Kulhavý nebude kvůli zdravotním problémům a špatné formě startovat v nedělním závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Čtyřiatřicetiletý biker nedokončil o víkendu úvodní díl seriálu v Albstadtu.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

"Je to pro mě samozřejmě nejhorší možný scénář a velmi těžké rozhodnutí, protože Světový pohár v Novém Městě na Moravě patří každý rok mezi mé vrcholy sezony, ale vzhledem k mé aktuální (ne)formě jsem se rozhodl v neděli nestartovat," uvedl Kulhavý.

V Novém Městě vyhrál Světový pohár v letech 2011 a 2015 a v roce 2016 byl na Vysočině stříbrný na mistrovství světa. "Šance na dobrý výsledek je letos minimální a fanoušci si také nezaslouží, abych závodil někde v hloubi startovního pole," dodal Kulhavý, jehož trápí nespecifikované zdravotní problémy.

"Poslední týdny se mi zhoršil stav, který souvisí se zraněními, která jsem si způsobil v průběhu posledních let. Je to vcelku složitější na vysvětlení, každopádně mě tělo nepustí do maximální zátěže, ať už v tréninku, tak v závodě. Když jsem začal s intenzivními tréninky po Cape Epic, vše se ještě zhoršilo," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý dá přednost před oblíbeným Novým Městem tréninku

"Základem ale je, aby byl na 100 procent zdravý a mohl se v tréninku a v závodech spolehnout na své schopnosti, které potřebuje k odpovídajícímu výkonu. Teď tomu tak není, v podstatě už rok se potýkáme s komplikacemi. Rozhodli jsme se tedy, že následující týdny závodění pozastavíme, Jára podstoupí intenzivní léčbu a trénink," uvedl reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Kulhavého tak nyní čeká minimálně měsíční závodní pauza. "Pokud bude vše probíhat podle plánu, měl by se objevit nejpozději na mistrovství republiky v maratonu," řekl Zapletal. "Následně by mohl startovat na mistrovství Evropy v maratonu a týden nato by se vrátil do seriálu Světového poháru ve francouzském Les Gets," dodal trenér.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články