Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Nosková po bronzovém úspěchu: Titul byl blizoučko, ale za medaili jsem moc ráda

Na stříbrnou radost Tomáše Kopeckého navázala bleskově. Nikola Nosková se v závodě o evropský titul mezi cyklokrosařkami do 23 let vypořádala s vlastními chybami a hnána diváky okolo domácího okruhu v Táboře si dojela pro bronz. Chybělo přitom málo, aby sebrala nadvládu v této kategorii Italce Chiaře Teocchiové, ale i přesto byla šťastná, že dosáhla dalšího cenného kovu.

Nikola Nosková na ME v cyklokrosu
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Dvacetiletá Nosková si je svých nedostatků v terénu dobře vědoma. "Chyby tam určitě byly. Ještě jsem v té technice nevyježděná, ale zvládla jsem to a za medaili jsem hrozně moc ráda. Beru i ten bronz, i když titul byl blizoučko," řekla.

"Nejvíc problémů mi dělala spodní louka a výjezd za schody, kde jsem to raději běhala a hrála na jistotu, ale bylo to samozřejmě o něco pomalejší. Naštěstí jsem si ztrátu každé kolo dojela. Vzalo mi to nicméně trochu více sil, které potom chyběly ve finiši," popsala Nosková.

Závod v Táboře byl z jejího pohledu hodně náročný. "Čekala jsem více okruhů. Myslela jsem si, že jich pojedeme pět, ale nakonec byly ty čtyři dobré. Když nám odjela Italka, nevěřila jsem, že ji dokážeme ještě dojet. Na překážkách jsem to pak zkusila před Belgičanku (Lauru Verdonschotovou, pozn. autora), ale vyčerpala jsem všechny síly," přiznala.

Všestranně talentovaná cyklistka má za sebou velmi povedený rok a zároveň i první sezonu v italském týmu WorldTour BePink Cogeas. V červnu zužitkovala absenci Martiny Sáblíkové a dosáhla na republikovém šampionátu na silniční double z hromadného závodu i časovky.

Obě disciplíny plánuje jezdit i nadále. "Určitě budu pokračovat v kombinaci cyklokrosu a silnice. Jak je vidět, zvládají to i ostatní, takže se to dá skloubit," uzavřela Nosková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články