Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nizozemky stále kralují Evropě. Bredewoldová ovládla hromadný start

Silniční závod s hromadným startem na mistrovství Evropy vyhrála domácí závodnice Misha Bredewoldová, která tak prodloužila nadvládu nizozemských cyklistek. Ty z osmi ročníků pouze jedinkrát nedokázaly vystoupat na nejvyšší příčku. Česká reprezentantka Tereza Neumanová obsadila v provincii Drenthe 28. místo se skoro dvouminutovou ztrátou.

Bredewoldová vyhrála hromadný start na ME
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Jan De Meuleneir

Bredewoldová vyhrála na domácí půdě po úniku, k němuž se odhodlala deset kilometrů před koncem. Cílem projela po bezmála 130 kilometrech s náskokem čtyř sekund před obhájkyní titulu krajankou Lorenou Wiebesovou. Třetí skončila Belgičanka Lotte Kopecká.

"Mám pocit, že pořád ještě sním. Fakt tomu nemůžu uvěřit. Posledních pár let bylo někdy těžkých. Nemám slov, že jsem teď tady," uvedla třiadvacetiletá vítězka, která se musela hned v úvodu kariéry vypořádat s vážným zraněním.

V roce 2018 ji během tréninku srazil nákladní automobil a Bredewoldová utrpěla zlomeninu tří obratlů, šesti žeber, pánve a zranění mozku. Dokázala se ale zotavit a od roku 2020 závodí v profesionálním pelotonu. Nyní se dočkala životního úspěchu.

"Neměla jsem v plánu zaútočit v posledním kole. Vůbec. Ale šlapala jsem do toho, co to šlo. To, že mě musely stíhat, bylo výhodné i pro Lorenu a Demi (Volleringovou)," řekla Bredewoldová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články