Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Nizozemky dominovaly domácímu závodu v Rucphenu. Mezi muži se dočkal Sweeck

Po zastávce v jihočeském Táboře pokračuje Světový pohár cyklokrosařů. V nizozemském Rucphenu dominovaly ženskému závodu domácí závodnice, které obsadily první čtyři pozice. Zvítězila Fem van Empelová, která vyhrála i předchozí tři závody SP. Kristýna Zemanová dojela třináctá. Mužský závod premiérově vyhrál Belgičan Laurens Sweeck, Michael Boroš skončil čtrnáctý.

Dvacetiletá Van Empelová rozhodla o triumfu v premiérovém dějišti SP v závěrečném sedmém kole, v němž se odpoutala od dvou krajanek z vedoucí skupiny. Druhá dojela s odstupem tří sekund Puck Pieterseová, třetí byla o další tři sekundy zpět Shirin Van Anrooijová.

Nizozemky zabraly sedm míst v elitní desítce. Šestá při debutu v pohárové sezoně skončila úřadující a celkově osminásobná mistryně světa Marianne Vosová.

Tři dny po devatenáctých narozeninách dojela Zemanová v kulise historických těžebních věží třináctá s odstupem 2:06 minuty. V kategorii žen do 23 let, v níž příští víkend absolvuje samostatný závod na mistrovství Evropy, byla sedmá.

Osmadvacetiletý Sweeck si dojel pro vítězství v SP po osmi druhých místech, z toho dvou v této sezoně. Využil zaváhání Iserbyta, jenž v pátém kole upadl, ztratil na vedoucí skupinu a po dvou triumfech v USA a výhře minulý týden v Táboře skončil tentokrát třetí. Belgický blok na prvních pěti místech rozbil mistr Evropy Lars van der Haar z Nizozemska, který dojel druhý.

Mistr republiky Boroš nenavázal v premiérovém dějišti SP na deváté místo z Tábora. Třicetiletý jezdec ztratil na čtrnáctém místě na vítěze půldruhé minuty a vyrovnal nejhorší výsledek v sezoně ze zahajovacího závodu v americkém Waterloo. V průběžném pořadí seriálu zůstal sedmý.

 "Dnes se mi nejelo úplně nejlépe. Na tvrdém povrchu to hodně drncalo a z toho mě trochu bolela záda. Nebylo to ideální, ale bojoval jsem, co to šlo," řekl Boroš v tiskové zprávě týmu Elkov Kasper. V průběžném pořadí seriálu zůstal sedmý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články