Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nic se nemění. Démare je stále nejsilnějším spurterem Gira

Giro d'Italia má za sebou teprve jedenáctou etapu, hned čtyři z nich už ale mají u jména vítěze napsáno Arnaud Démare. Francouzský sprinter s přehledem vyhrál v cílovém Rimini, marně na něj dotírali Peter Sagan a Alvaro Hodeg. Růžový dres nadále drží Joao Almeida, který má před pronásledovateli náskok 34 vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
Spurtérský král Démare vyhrál na Giru už čtvrtou etapu

Čtvrté vítězství na letošním Giru a celkově čtrnácté ve velmi specifické sezoně, to je aktuální vizitka Arnauda Démara. Francouz nemá v hromadných dojezdech zatím na italské půdě konkurenci. Díky skvělé podpoře svého týmu Groupama-FDJ byl Démare ve výtečné pozici a jeho silový finiš nenechal nikoho na pochybách, kdo je tu spurterským králem. 

"Skvěle mi to rozjeli, ušetřil jsem spoustu sil. Je to úžasné, fakt děkuji," svěřil se Démare. Navýšil také své vedení v soutěži o fialový dres, zatímco v růžovém se dál poveze Joao Almeida. Na Portugalcově náskoku čtyřiatřiceti vteřin před druhým Wilcem Keldermanem se v jedenácté etapě nic nezměnilo.

Jak etapa probíhala?

Po dramatickém desátém dnu přišlo zvolnění, i když peloton a sprinteři nedostali jedenáctou etapu zcela zadarmo. Poslední z uprchlíků Sander Armée ze stáje Lotto-Soudal totiž vzdoroval o dost déle, než stíhající týmy UAE Team Emirates a Groupama-FDJ předpokládaly. Dvouminutový náskok, s nímž vjížděl do posledních dvaceti kilometrů před cílovým Rimini, držel dlouho.

Nerovnou bitvu ale čtyřiatřicetiletý Belgičan nakonec prohrál a sprinterské týmy se chopily iniciativy. Francouzská Groupama-FDJ byla delší dobu vzadu, ale na posledních dvou kilometrech obsadily bílo-modré dresy čelo. Arnaud Démare chtěl získat další, letos už čtvrtou, vítěznou etapu.

Vypadalo to zcela jednoduše. Miles Scotson a Jacopo Guarnieri dovedli svého francouzského velitele do vynikající pozice. Za Démara se pokoušel zavěsit Peter Sagan, avšak jeho silový spurt byl nepřekonatelný a na slovenského ex-mistra světa zbylo druhé místo, které uhájil před finišujícím Alvarem Hodegem z Deceunincku-QuickStep.

Jediný český účastník Gira Josef Černý byl v pelotonu na 34. místě jako nejlepší z týmu CCC a celkově uzavírá první stovku. "Dojezd byl technický, takže naší prioritou bylo, abychom všichni bezpečně dorazili do cíle. Na konci jsem to trochu nakopnul, protože jsem se cítil dobře," řekl úřadující mistr republiky v časovce.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia - 11. etapa (Porto Sant'Elpidio - Rimini, 182 km):

1. Démare (Fr./Groupama-FDJ) 4:03:52, 2. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 3. Hodeg (Kol./Deceuninck-Quick Step), 4. Consonni (It./Cofidis), 5. Zabel (Něm./Israel Start-Up Nation), 6. Denz (Něm./Sunweb), 7. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 8. Oldani (It./Lotto-Soudal), 9. Mosca (It./Trek-Segafredo), 10. Viviani (It./Cofidis), ...34. Černý (ČR/CCC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Almeida (Portug./Deceuninck-Quick Step) 43:41:57, 2. Kelderman (Niz./Sunweb) -34, 3. Bilbao (Šp./Bahrajn-McLaren) -43, 4. Pozzovivo (It./NTT) -57, 5. V. Nibali (It./Trek-Segafredo) -1:01, 6. Konrad (Rak./Bora-hansgrohe) -1:15, 7. Hindley (Austr./Sunweb) -1:19, 8. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -1:21, 9. Masnada (It./Deceuninck-Quick-Step) -1:36, 10. Pernsteiner (Rak./Bahrajn-McLaren) -1:52, ...100. Černý -1:33:22.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články