Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nibali: Za suchého počasí nešlo udělat žádné větší rozdíly

Cambrai (Francie) - Stejně jako v loňské páté etapě se Vincenzo Nibali pokusil zaskočit zbytek startovního pole. Útočil a nastupoval, ovšem v cíli z toho žádný náskok nebyl - italský šampion dokončil ve stejném čase jako zbylí členové tzv. "velké čtyřky". Po závodě Nibali řekl, že by na získání rozdílu potřeboval déšť.

Vincenzo Nibali
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Pool Bernard Papon

Nibali se pokusil nastoupit na posledním úseku, ale jeho pokus nebyl úspěšný. "Oproti loňsku jsme nic nezměnili - co se změnilo, bylo počasí. Pokusil jsem se nastoupit na posledním úseku, který šel trochu do kopce, a doufal jsem, že třeba někdo odpadne. Byl to složitý závod. Na konci jsme dojeli všichni spolu a zvládli tu velkou nervozitu, jaká v takovéto etapě vždycky je," říkal Nibali v cíli.

V suchých podmínkách Nibali nemohl předvést vše, na co jako brilantní technik má. "Tým mi hodně pomohl, ale bylo sucho, takže nehrozilo takové nebezpečí jako před rokem a nebylo ani možné vytvořit takové rozdíly, protože všichni jeli jen jednou stopou. Takže největší důsledek zrychlení na čele bylo jen to, že se celá skupina seřadila do jediné lajny. Víc jsem zkrátka udělat nemohl," poznamenal.

V cíli byl však spokojený i s tím, že na rozdíl od minulých dvou etap neztratil čas. "Jsem s tím spokojený. Po úvodních etapách se cítím dobře. Mám nějakou časovou ztrátu, kterou musím dohnat, o což se budu snažit při každé příležitosti," naznačil své další plány.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články