Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nibali: Spadlo to před námi a předek závodu jsme už neviděli

Zélande - Vincenzo Nibali nabral ve druhé etapě výraznou ztrátu (1:28) a jeho pokus o obhajobu triumfu dostal první šrám. V náročné etapě Nibaliho zastavil pád jednoho z jezdců, po kterém se již dopředu závodu nedostal, navíc ho posléze i pozdržel defekt. Italský šampion ale neztrácí naděje a říká, že takové věci se v cyklistice zkrátka stávají.

Vincenzo Nibali
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Cipriani

Druhou etapu roztrhal na několik skupin vítr a prudký déšť, který se na peloton spustil chvíli po té, co projeli Rotterdamem. Jedním z těch, kteří se ocitli až za první vlnou závodníků byl i Nibali. "Před námi to spadlo a to byl konec. Byli jsme tam ve čtyřech a už nikdy znovu neviděli předek závodu," poznamenal po závodě jeho pomocník Lars Boom. "Byl to skoro zázrak, že jsem sám nespadl. Skupina se po pádu rozdělila a my jsme se ocitli za ní. Konec závodu. Po té jsme je jen pronásledovali," řekl Nibali.

Boční vítr způsobuje na trati tzv. terezíny, kdy se jezdci za sebe řadí po celé ploše silnice. Když se závodník nevejde do této "vlny", nemá žádnou šanci ji sám znovu dojet a musí čekat na další. Jiný z jezdců na celkové pořadí Thibaut Pinot po závodě říkal, že se před něho dostal jeden dva závodníci a už se k nim znovu nedostal. Nibaliho navíc na trati v důležité chvíli potkal i defekt, který musel rychle vyřešit. Pomáhal si tím i jízdou za týmovými vozy, protože k sobě neměl žádné pomocníky. "To jsou ale věci, které se stávají, když jste cyklista," řekl lakonicky.

Nibali na vítěze Andrého Greipela ztratil 1:28 a na své rivaly Chrise Frooma a Alberta Contadora ztrácí něco okolo minuty. "Naštěstí to nebylo o tom, že by mi nešly nohy a chyběla kondice. Tyhle věci se stávají a musíte je akceptovat v cyklistice," zhodnotil italský šampion. "Ztratit tolik času je hodně, ale stále je tady spousta dní před námi. Hodně věcí se může změnit," dodal týmový ředitel Astany Giuseppe Martinelli.

Martinelli poznamenal, že dobrým dnem pro Nibaliho bude i třetí etapa s výstupem na Mur de Huy. "Určitě dobrý program pro nás a pro Vincenza. Doufám, že zůstane vepředu po celý den," uzavřel Martinelli.

Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články