Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nibali: Nepanikařil jsem. Quintana je lehčí, lépe mu to tady sedělo

Blockhaus – Minuta na Naira Quintana, přes 30 vteřin na další hlavní konkurenty. Pro Vincenza Nibaliho to nebyl na Giru dobrý den a výstup na Blockhaus mu dal pořádně zabrat. Přesto největší italská hvězda neskládá zbraně.

Vincenzo Nibali
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Di Meo

Nibali možná sám čekal, že na Quintanu něco ztratí. "Dokázal jsem na něho opakovaně zareagovat a odrazit jeho útoky. Poslední část stoupání mnohem více svědčila čistokrevným vrchařům, navíc jsem si prošel malou krizí. Snažil jsem se nepanikařit a jet si vlastní tempo," popisoval na vrcholu Blockhausu Nibali.

Zaujal jeho způsob, jakým zachytával Quintanova zrychlení. Místo aby šel z pedálů, snažil se soupeře dojet postupně ze sedla. "Nereagoval jsem okamžitě. Raději jsem zrychloval postupně, sedělo mi to takhle," uvedl dvojnásobný vítěz Gira z let 2013 a 2016.

"Neměl jsem hlaďák, dobře jsem jedl po celý den. Prostě jsem věděl, že závěrečná část někde mezi 3-5 kilometry před cílem pro mě bude nejhorší. Quintana na mě najel čas hlavně v prudších pasážích, které mu více sedí. A to je nakonec normální, protože váží o deset kilogramů méně a je mnohem výbušnější," uzavřel Nibali, který den ukončil se ztrátou rovné minuty na svého hlavního soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Quintana ujel na Blockhausu všem a oblékl růžovou
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články