Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nezastavitelný Lavreysen vyhrál i sprint a je králem MS v dráhové cyklistice

"One man show" Harrieho Lavreysena byla opět k vidění na mistrovství světa v dráhové cyklistice v Roubaix. Nizozemec totiž po týmovém sprintu a keirinu ovládl i sprint a stejně jako loni v Berlíně získal tři zlaté medaile. Celkem má dvojnásobný olympijský vítěz z Tokia už devět světových titulů. Díky prvenství v keirinu potřetí triumfovala také Němka Lea Friedrichová.

Nizozemec Harrie Lavreysen se raduje z mistrovského titulu
zdroj: AP autor: Thibault Camus

Čtyřiadvacetiletý Lavreysen si ve finále sprintu stejně jako v Tokiu snadno poradil s krajanem Jeffreym Hooglandem a královskou disciplínu opanoval potřetí za sebou. Další čtyři tituly má z týmového sprintu, zbylé dva získal v keirinu.

Je nám líto, video expirovalo.
V Roubaix vyvrcholilo mistrovství světa dráhařů

Ještě o jednu medaili více si z Roubaix odveze Němka Friedrichová, která k prvenstvím v týmovém sprintu, keirinu a na trati 500 metrů s pevným startem přidala i stříbro ze sprintu. Premiérový světový titul na dráze vybojoval ve vyřazovacím závodu Ital Elia Viviani, madison si stejně jako na OH podmanili Dánové Lasse Norman Hansen a Michael Mörköv.

Čeští dráhaři v neděli na elitní desítku nedosáhli. Nejblíže k ní měl Jan Voneš, jenž ve vylučovacím závodu obsadil 11. místo. Nejlepším letošním výsledkem zůstala šestá příčka Daniela Babora ve scratchi.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Roubaix (Francie):

Muži:
Sprint - finále: Lavreysen - Hoogland (oba Niz.) 2:0, o 3. místo: Vigier (Fr.) - Bötticher (Něm.) 2:1, ...22. Čechman (ČR) vyřazen v 1. kole.
Vyřazovací závod: 1. Viviani (It.), 2. Leitao (Portug.), 3. Rostovcev (Rus.), ...11. Voneš (ČR).
Madison: 1. Hansen, Mörköv (Dán.) 68 b., 2. Consonni, Scartezzini (It.) 64, 3. De Ketele, Ghys (Belg.) 62, ...12. Rugovac, Babor (ČR).

Ženy:
Bodovací závod: 1. Kopecká (Belg.) 76 b., 2. Archibaldová (Brit.) 72, 3. Wildová (Niz.) 60, ...17. Machačová (ČR).
Keirin: 1. Friedrichová (Něm.), 2. Satoová (Jap.), 3. Tyščenková (Rus.), ... 13. Jaborníková (ČR) vyřazena v 1. kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články