Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

"Nevíš, kdo jsem." Amadora zastavil během tréninku dálniční policista

San José (Kostarika) – Kostaričan Andrey Amador se dostal do konfliktu s policií. Jeden z nejlepších závodníků pelotonu trénoval na dálnici poblíž svého domu v San José. Tam ale cyklisté nemají co dělat a Amador byl zastaven dálniční policií. S policistou se dostal do konfliktu.

Andrey Amador
zdroj: Youtube/AR com

Třicetiletý Amador je nejlepším cyklistou v historii Kostariky a jedním z nejplatnějších domestiků. Jeho největším úspěchem je čtvrté místo na loňském Giru d'Italia, na stejném závodě také letos do jedné z etap vyjel v růžovém dresu. Amadorovy služby si jeho stáj Movistar velmi cenní.

Nyní ale Amador narazil. Při tréninkové jízdě se poblíž svého domu v kostarickém San José dostal na dálnici, kam cyklisté nesmí. Zastavil ho dálniční policista, s nímž se cyklista dostal do konfliktu. Poté, co si Amador na postup stěžoval, vydala policie video, které celý incident zachycuje. 

Amador na něm vyhrožuje policistovi slovy "ty nevíš, kdo jsem" a pokračuje: "Moje kolo stojí víc než tvá pitomá motorka." Později se za své chování omluvil s tím, že se mu nelíbil způsob, jak ho policista na dálnici zastavil – ten označil za nebezpečný pro sebe i projíždějící řidiče. "Chtěl jsem zastavit později, ne uprostřed dálnice," říká Amador ve videu. Dodává, že ho policista shodil z kola, které později měl i zahodit. Nic z toho ale neukazuje nahrávka, kterou v reakci zveřejnila kostarická policie.

Zdroj
ČT sport, cyclingweekly.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články