Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Nesvadba střídá Paprstku na domácím cyklokrosovém trůně

Českým cyklokrosovým šampionem, alespoň co se týče domácího poháru, je letos Jan Nesvadba. V závěrečném podniku v Mladé Boleslavi díky třetímu místu ještě navýšil svůj náskok před druhým Tomášem Paprstkou, který vyhrál poslední tři ročníky. Pro Nesvadbu je to první vítězství v poháru. Závod vyhrál belgický cyklokrosař Diether Sweeck.

Nesvadba se od začátku závodu držel v popředí, vítězný Sweeck mu upláchl díky pádu Emila Hekeleho, který pronásledovatele na okamžik zbrzdil. Jeho třináctibodovým náskokem v pořadí Českého poháru už Paprstka nedokázal zatřást. Až v závěrečném kole Nesvadbovi ujel i nakonec druhý Gianni Vermeersch.

"Síly mi nechyběly, ale měl jsem smůlu – spadl mi řetěz, což se mi poté stalo ještě jednou, navíc se mi posunuly řidítka. Poslední kolo už jsem se snažil neudělat větší chybu a udržet třetí místo. Vítězství bylo mým cílem před sezonou, takže jsem rád, že se to podařilo," hodnotil závod i celou sezonu Českého poháru pro Českou televizi Nesvadba.

Jeho soupeř Paprstka s výkonem, a ani s umístěním, spokojený nebyl. "Ztratil jsem v začátku a poté jsem už nemohl zasáhnout do bojů o bednu. Na tomto povrchu jsem si věřil, ale na začátku jsem se nechal zavřít, což bylo špatné. Forma ale jde nahoru," popsal Paprstka, kterému nakonec v Mladé Boleslavi patřila pátá příčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Nesvadba: Spadlý řetěz, posunutá řidítka. Ale spokojenost

Závěrečný závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Mladé Boleslavi:

Muži: 1. D. Sweeck 1:02:24, 2. Vermeersch (oba Belg.) -3, 3. Nesvadba (ČEZ Cyklo Tábor) -32, 4. Konwa (Pol.) -1:02, 5. Paprstka (Expert CZ-Scott Kolín) -1:12, 6. Ulík (SR) -1:26.

Konečné pořadí (po 7 závodech): 1. Nesvadba 197, 2. Paprstka 182, 3. Škarnitzl (Mitas Trek) 164. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články