Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nervozita je u konce. Matthews v Baskicku zlomil své čekání na výhru

Eguesibar-Sarriguren (Španělsko) – Trvalo to čtvrt roku, ale nakonec se to přece jen podařilo. Michael Matthews vyhrál úvodní etapu závodu Kolem Baskicka a připsal si první triumf v barvách stáje Sunweb, do níž přestoupil před sezonou. V Baskicku bylo celé pódium australské – Matthewse na něj doprovází druhý Jay McCarthy a třetí Simon Gerrans. Roman Kreuziger i Ondřej Cink dojeli v pelotonu.

Michael Matthews
zdroj: AP autor: Gian Ehrenzeller

Ještě předtím, než došlo ke sprintu, zkusil na krátkém kopci pět kilometrů před cílem nastoupit Julian Alaphilippe. Francouzskému závodníkovi se podařilo poodjet o několik desítek metrů a jeho atak začínal působit dojmem, že by z něj přece jen nakonec něco mohlo být. Pak ale přišla malá katastrofa v podobě defektu – Alaphilippe píchnul zadní kolo a mohl jen zlostně mlátit do řidítek, zatímco se kolem něho hrnul peloton.

Matthews poté vyjížděl z poslední zatáčky na druhé pozici za McCarthym, který mu nechtěně sprint rozjel. Ze závěsu se Matthews vyhoupl na posledních dvou stech metrech a pohodlně si dojel do vítězství. Marně ho stíhali jeho australští kolegové z reprezentace, i další soupeři jako Jhonatan Restrepo a Sean DeBie, kteří obsadili další příčky.

Cyklistický závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 1. etapa (153,3 km):

1. Matthews (Austr./Sunweb) 3:45:07, 2. McCarthy (Austr./Bora), 3. Gerrans (Austr./Orica), 4. Restrepo (Kol./Kaťuša), 5. De Bie (Belg./Lotto), 6. Richeze (Arg./Quick-Step), 7. Urán (Kol./Cannondale), 8. Roux (Fr./FDJ), 9. Swift (Brit./UAE Abú Zabí), 10. Mühlberger (Rak./Bora), ...40. Cink (ČR/Bahrajn Merida), 44. Kreuziger (ČR/Orica) všichni stejný čas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články