Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neobratný sprint vrchařů vyhrál ve 4. etapě Tour des Alps Montaguti

Cles (Itálie) – Vítězem čtvrté etapy závodu Tour des Alps je Matteo Montaguti. Italský závodník stáje AG2R porazil v závěru ve sprintu Thibauta Pinota. V průběžném vedení zůstává před závěrečným dnem Geraint Thomas.

Matteo Montaguti vítězí ve 4. etapě Tour des Alps
zdroj: Twitter.com/Tourof_TheAlps

Ve čtvrté etapě musel peloton pracně pacifikovat útok šestatřicetiletého Huberta Duponta. Závodník stáje AG2R se vydal dopředu a hrozil v průběžném pořadí, kde byl nebezpečím pro vedoucího Gerainta Thomase. Francouzský veterán za třináct sezon v profipelotonu ani jednou nezvítězil, nyní klepal na brány svého životního úspěchu. Pět kilometrů před cílem dorazil původní únik Stefana Pirazziho a Kiliana Frankinyho.

Před etapou ztrácel Dupon na Thomase minutu a dvě vteřiny, potřeboval tak dorazit aspoň minutu před Britem a sebrat v cíli i nějaký časový bonus. Avšak Sky zareagovalo a hlavně díky Mikelu Landovi sráželi jezdci v černém ztrátu rapidně dolů. Při nájezdu na poslední kilometr vyšla všechna snaha uprchlíků nazmar.

Šlo se tedy sprintovat. Finiš závodníků z rozměrné skupiny vyhrál v italském Cles domácí Matteo Montaguti z AG2R, který tak alespoň částečně spravil chuť svému kolegovi Dupontovi. Italský závodník přesprintoval velmi těsně na čáře Thibauta Pinota. V přůběžném pořadí vede před poslední etapou stále Thomas, třináct vteřin na něj z druhé přícky ztrácí Pinot.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články