Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nejlepší na blátě. Nash dominovala ve Waterloo a vede Světový pohár

Kateřina Nash v jednačtyřiceti letech zraje jako víno. Po druhém místě v úvodním podniku SP dokázala cyklokrosařka zvítězit v zabláceném Waterloo. Poradila si jak s náročnými podmínkami, kvůli nimž museli organizátoři vyměřit ženám jen tři okruhy, tak i s favorizovanou Jolandou Neffovou. Česká reprezentantka se navíc dostala do čela hodnocení Světového poháru. Mužům zatím vládne Eli Iserbyt z Belgie, který vyhrál i druhý závod.

Je nám líto, video expirovalo.
Nash se po triumfu ve Waterloo dostala do čela cyklokrosového SP

Rodačka z Prachatic sice v úvodním kole zaváhala, než se sžila s velice klouzavým podkladem, který zanášel komponenty kol. Přesto se pohybovala v první trojici, a jakmile si osahala, kde je rychlejší běžet a kde využít bravurní techniku, posunula se na první místo.

S náskokem několika desítek sekund objela bez větších potíží vypsaná tři kola a své umění prodávala zejména ve strmém výjezdu uprostřed trati, který jako jediný zvládala v sedle. "Takové podmínky mi vyhovují," usmívala se v cíli, i když měla z obličeje čisté jen zuby. "Jen doufám, že nebude takové bláto příště, protože bílému dresu nesluší," dodala výborně naladěná cyklokrosařka a držitelka dvou bronzových medailí z mistrovství světa.

Druhá díky velmi rychlému závěru dojela bajkerská hvězda Jolanda Neffová ze Švýcarska, která předjela Britku Evie Richardsovou.

Iserbyt opět kraloval

Belgičan Eli Iserbyt navázal na výhru z prvního závodu. V úvodních kolech ještě bojoval  s krajanem Toonem Aertsem, ale ve druhé části závodu byl jednoznačně nejlepší.

V říjnu už se SP přesune do Evropy, první bude na řadě Bern a 16. listopadu čeká české příznivce chutné menu v podobě tradičních závodů cyklokrosařské smetánky v Táboře.

Závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA):

Ženy: 1. Nash (ČR) 41:55, 2. Neffová (Švýc.) -19, 3. Richardsová (Brit.) -31, 4. Honsingerová (USA) -1:25, 5. Rochetteová (Kan.) -1:29, 6. Maniová (Fr.) -1:47.

Pořadí SP (po 2 z 9 závodů): 1. Nash 150, 2. Rochetteová 135, 3. Honsingerová 125.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články