Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejdřív otřes mozku, teď zlomené žebro. Cavendish má letos smůlu

Marku Cavendishovi na začítku sezony štěstí nepřeje. Po dalším tvrdém pádu má bývalý mistr světa zlomené žebro. Dvaatřicetiletý britský spurtér v únoru odstoupil ze závodu Kolem Abú Zabí kvůli otřesu mozku a ve středu dojel značně potlučený do cíle úvodní etapy Tirrena-Adriatica.

Potlučený Mark Cavendish
zdroj: ČTK/AP

Cavendish, který je také trojnásobným mistrem světa na dráze v bodovacím závodu dvojic, dokončil na Tirrenu týmovou časovku viditelně otřesený s krvavými šrámy v obličeji, na nohou i rukou.

"Rentgen ukázal, že má zlomené sedmé žebro na pravé straně," uvedl jeho tým Dimension Data.

Podívejte se na dojezd potlučeného Marka Cavendishe:

Podle šéfa stáje vjel Cavendish v šedesátikilometrové rychlosti zadním kolem do díry. Ještě před vyšetřením v nemocnici bylo kvůli překročení časového limitu jasné, že nebude moci pokračovat.

Cavendish před touto sezonou vyhlásil, že hodlá závodit ještě nejméně tři roky do olympijských her 2020 v Tokiu. Jedním z jeho cílů je zaútočit na rekord Eddyho Merckxe v počtu etapových triumfů na Tour de France. Brit jich má zatím 30, legendární Belgičan o čtyři více. Loňská Tour pro Cavendishe skončila zlomenou lopatkou po kolizi s Peterem Saganem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články