Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nejdelší etapu Tour de France vyhrál Cavendish

Gueugnon (Francie) - Nejdelší šestou etapu Tour de France vyhrál britský cyklista Mark Cavendish a připsal si druhý triumf za sebou. Žlutý trikot vedoucího jezdce průběžného pořadí udržel Švýcar Fabian Cancellara. Čech Roman Kreuziger dojel spolu se všemi favority v hlavním poli s třívteřinovou ztrátou na 33. příčce. Pětadvacetiletý Cavendish v závěru 227,5 km dlouhé trasy z Montargisu do Gueugnonu přespurtoval Američana Tylera Farrara, třetí dojel italský veterán Alessandro Petacchi. Rodák z ostrova Man tak rozšířil sbírku na dvanáct etapových vítězství na Tour. Před dvěma lety triumfoval čtyřikrát, loni dokonce šestkrát.

V průběžném pořadí se nic nezměnilo. Vede Cancellara o dvacet vteřin před Britem Geraintem Thomasem. Obhájce loňského prvenství Španěl Alberto Contador je devátý a ztrácí minutu a 40 vteřin. Další favorit Andy Schleck z Lucemburska je šestý a zaostává o minutu a devět sekund. 

Kreuziger je stále šestnáctý se ztrátou 2:24 na Cancellaru, sedminásobný šampion Američan Lance Armstrong je o dvě příčky a šest vteřin horší. Situace v pořadí by se však mohla změnit po sobotě, kdy na peloton čeká 165,5 km dlouhá trasa s prvním vážnějším stoupáním do lyžařského střediska Les Rousses.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články