Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Nejdelší etapa ročníku zavede závod do Limoges

Saumur (Francie) – Po druhé nejdelší etapě následuje hned ta vůbec nejdelší. Závodníci vyrazí na trasu v Saumur, aby urazili 237 kilometrů jihovýchodním směrem až do cílového Limoges. V cíli by mělo dojít na hromadný finiš, který by tentokrát měl sedět spíš silovějším sprinterům. Přímý přenos 4. etapy Tour de France sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Profil 4. etapy Tour de France 2016
zdroj: cyclingnews.com

Jestliže je trendem moderních závodů, a to nejen Tour de France, etapy spíš zkracovat a snažit se je udělat co nejintenzivnější, pak čtvrtý letošního ročníku jde proti tomuto vývoji. Na programu je 237 kilometrů, tedy nejvíce v letošní edici závodu, a zřejmě nepůjde o nebetyčně napínavou podívanou po celou jejich porci. Ovšem i oddalování konečného rozuzlení má své kouzlo.

Finále bude nekomplikované z hlediska infrastruktury v cílovém Limoges – na závodníky nečekají žádné nečekané zákruty, kruhové objezdy a podobně. Nyní se do cíle bude sprintovat po celý poslední kilometr po přímé a skoro sedm metrů široké silnici. I tak ale může závěr někoho zaskočit. Nepůjde totiž o rovinatý sprint, naopak – závěrečný půlkilometr totiž stoupá až k pěti procentům.

Právě to by mělo favorizovat trochu jiný typ sprinterů, než jak je v rovinatých etapách zvyklostí. Více šancí než Marcel Kittel, André Greipel či Mark Cavendish by měli mít jezdci, kteří si dokáží poradit i v kratších kopcích. Papírově zcela ideální je profil pro závodníky, jako je Peter Sagan či Michael Matthews.

*** Peter Sagan, Michael Matthews** John Degenkolb, Alexander Kristoff, Bryan Coquard* Arnaud Démare, André Greipel, Marcel Kittel, Mark Cavendish 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články