Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nedostižný Boom vyhrál časovku a je novým lídrem celkové klasifikace

Tendring - Vedoucím jezdcem cyklistického závodu Kolem Británie se po páté etapě stal Nizozemec Lars Boom. Bývalý mistr světa v cyklokrosu porazil v časovce na 16 kilometrů Victora Campenaertse z Belgie, kolegu z týmu LottoNl-Jumbo, o šest sekund. Průběžné pořadí vede právě před ním o osm vteřin.

Lars Boom
zdroj: PA autor: John Walton

Jednatřicetiletý Boom si dojel pro první vítězství po více než dvou letech. "Samozřejmě mě to těší, zvlášť když se podívám na všechna ta jména v první desítce," uvedl Boom, který za sebou nechal i čtyřnásobného mistra světa v časovce Němce Tonyho Martina nebo předloňského světového šampiona Vasila Kirijenku z Běloruska.

V čele závodu vystřídal italského spurtéra Eliu Vivianiho, jenž tentokrát nejlepším podle očekávání nestačil a klesl na 29. příčku.

Propad zaznamenal také český zástupce Zdeněk Štybar, který obsadil 64. místo se ztrátou 1:47 minuty na svého někdejšího cyklokrosového rivala. Celkově patří jednatřicetiletému rodákovi z Plané 48. pozice s odstupem 1:49 minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
V 5. etapě závodu Kolem Británie kraloval Boom

Cyklistický závod Kolem Británie - 5. etapa (časovka 16 km):

1. Boom (Niz.) 19:02, 2. Campenaerts (Bel.) -6, 3. Kirijenko (Běl.) -7, 4. Küng (Švýc.) -8, 5. Van Emden (Niz.) -11, 6. Martin (Něm.) -12, ...64. Štybar (ČR) -1:47.

Průběžné pořadí: 1. Boom 17:57:25, 2. Campenaerts -8, 3. Kirijenko -9, 4. Küng -10, 5. Van Emden -13, 6. Martin -14, ...48. Štybar -1:49.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články