Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nečekal jsem, že bude únik od startu, řekl Štybar po dalším titulu

Žiar nad Hronom (Slovensko) - Zdeněk Štybar si vyjel druhý český titul v silničním závodě, ačkoli po odlišném průběhu, než jaký přední český cyklista očekával. Bývalý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu udělal nakonec dobře, že se chytil úniku silné skupiny hned na začátku.

Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Tentokrát to opravdu hodně bolelo. Nečekal jsem, že to bude únik od startu. Ale odjížděla tam skupina a zdála se mi dost velká, tak jsem do ní naskočil taky a říkal jsem si, že uvidíme, co se z toho vyvine. Nakonec ale byla ta skupina natolik silná, že nikdo nebyl schopný nás dojet," řekl jednatřicetiletý Štybar.

V třináctce uprchlíků byla kromě Jana Bárty největší česká esa ze startovní listiny, ale pouze jeden domácí závodník - obhájce slovenského titulu Juraj Sagan. Jeho slavnější bratr Peter, dvojnásobný mistr světa z posledních dvou šampionátů, překvapivě chyběl.

"Určitě nebylo taktikou roztrhat peloton hned na začátku více než 193 kilometrů dlouhého závodu. Spíš jsem čekal na závěr závodu a myslel jsem, že se budeme atakovat v posledních dvou třech kolech závodu. Ten se nakonec vyvíjel úplně jinak," přemítal Štybar, jezdec přední stáje Quick-Step Floors.

Je nám líto, video expirovalo.
Zdeněk Štybar rozhodl o svém vítězství až v závěrečném stoupání

"Samozřejmě jsem přijel s tím, že chci vyhrát. Nechtěl jsem sem jet pro druhé místo. Povedlo se to, za což jsem moc rád, protože vždycky, když si na takovém závodě stanovíte za cíl vítězství, vytvoříte na sebe tlak," doplnil.

V posledních dvou ze sedmi okruhů s ním po útoku v čele vydržel jen čtyřiadvacetiletý Josef Černý. "Pepa jel výborně a byla s ním výborná spolupráce," ocenil Štybar závodníka z týmu Elkov Author. "Roztrhal přední skupinu, protože nastoupil a my jsme věděli, že je dost silný, že ho musíme sjet. Ale jeli jsme tak dlouho, že toho všichni měli dost. Pak to bylo o třech nástupech a už jsme byli sami," připomněl Štybar.

Náročnosti závodu přidávalo i horké počasí. "Po závodě Kolem Švýcarska, kde bylo stejné počasí, jsem si zvykl. Ale i tak si člověk v takovém počasí dost dává. Zvlášť, když byla ta naše vedoucí skupina odjetá tak dlouho," podotkl.

V nejbližších dnech by se měl chystat na start ve 104. ročníku slavné Tour de France. Jeho stáj však ještě nezveřejnila, jak bude nominace vypadat, proto o účasti na "Staré dámě" nemohl příliš hovořit. "Vím, jak nominace vypadá, ale musím počkat, až to oznámí tým. Ale doufám, že mistrovský dres budu moct ukázat na Tour v dobrém světle," řekl Štybar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články