Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nash útočila v Las Vegas, pod umělým osvětlením dojela druhá

Las Vegas – Kateřina Nash kariéru ještě nekončí a namísto toho konkuruje nejlepším cyklokrosařkám. V úvodním závodu Světového poháru, který se jel v Las Vegas, nestačila pouze na vítěznou Sophii de Boerovou. Závod mužů vyhrál mistr světa Wout van Aert.

Závod cyklokrosařek v americkém Las Vegas
zdroj: crossvegas.com

Nash přitom o vítězství v posledním kole bojovala dlouho jen s Katherine Comptonovou. Taktický souboj se jim ale nevyplatil – zezadu se dotáhla De Boerová a v cílovém sprintu předvedla nejrychlejší koncovku. "Oni mně už ujeli, jenže pak po sobě jen tak koukali, tak jsem si řekla, že bych mohla mít šanci a zkusila jsem to," popisovala vítězka v cíli.

V Las Vegas, kde se závodilo večer za umělého osvětlení, byla Nash jedinou českou zástupkyní. Devítidílný seriál SP pokračuje v sobotu v Iowě, další čeští cyklokrosaři vstoupí do Světového poháru až za měsíc ve Valkenburgu.

Nash se v srpnu zúčastnila olympijského závodu v cross country na horských kolech. Při páté účasti tam skončila na pátém místě. "Po letní sezoně, kterou směřovala k cíli v podobě olympiády, je dobře nakopnutá a rozzávoděná, má dobrou výkonnost. Určitě bude schopná v zámoří bojovat o pódium," prohlásil reprezentační trenér Petr Dlask.

Nash se sice s cyklokrosem již několikrát loučila, vynechala i letošní světový šampionát v belgickém Zolderu, nyní však podle Dlaska počítá se startem na lednovém MS v Lucembursku.

Úvodní závod SP v cyklokrosu v Las Vegas:

Muži: 1. Van Aert 1:06:53, 2. M. Vanthourenhout -23, 3. L. Sweeck -26, 4. Aerts -32, 5. Peeters -39, 6. Hermans (všichni Belg.) -45.

Ženy: 1. De Boerová (Niz.) 47:11, 2. Nash, 3. Comptonová obě stejný čas, 4. Millerová (obě USA) -19, 5. Maniová (Fr.) -26, 6. Fahringerová (USA) -39.

Zdroj
ČTK, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články