Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nash s vykřičníkem, jinde otazníky. Trenér Bambula věří v český úspěch

Tábor – Hranice úspěchu a neúspěchu obvyklá. Před domácím mistrovství světa doufá reprezentační trenér Stanislav Bambula v zisk medaile. Největší adeptkou na ni je Kateřina Nash. Ztratit se však nechtějí ani jezdci v elitní kategorii. Radomír Šimůnek se touží v konečném účtování vejít alespoň do první desítky.

Kateřina Nash a Radomír Šimůnek na táborské trati
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Hrozně se na to těším. Doma je doma. Věřím, že budu spokojený i po víkendu. A spokojený budu za jakýkoliv úspěch," řekl Bambula. "Kdo to sleduje, tak ví, jak jsou na tom junioři. Jezdcům do 23 let vcelku vyšly poslední dva závody, u žen to samé. Máme Katku Nash, které se daří, ale máme i Mikuláškovou a Havlíkovou, které mohou překvapit nějakým pěkným umístěním. U mužů to bude velký otazník," přemítal Bambula.

Nejvíce se očekává od skvěle jezdící Nash. "Když se vrátila z Ameriky do Evropy, tak to bylo s tím, že tam vyhrávala, ale nikdo nevěděl, jak to bude vypadat tady. Je bomba, jak je pořád na pódiu. Člověk jí to hrozně přeje," prohlásil Bambula.

Češi mají náskok před ostatními

Trať na jihu Čech je z jeho pohledu ve skvělém stavu. "Perfektně připravená. Počasí nám trošičku nahrává. A věřím, že to zůstane tak, jak to bylo dnes ráno. Pak už se budou dít věci. Už to bude na těch závoďákách samotných," řekl trenér. "Trať a její znalost nám samozřejmě nahrává. Největší výhodou je však pro nás to, že jsme doma a nemusíme cestovat, zatímco Belgičané, Holanďani a další ano. Tady máme před nimi nějaký náskok," věří Bambula.

Šimůnek: Vymačkám se jako citron

Jednatřicetiletý Šimůnek je známý tím, že se umí připravit na MS, i když za sebou nemá zrovna ideální období. "Člověk doufá, že přijde den D a hodina H. Vymačkám se jako citron, a když to vyjde, bude to fajn," řekl. Konkrétní výsledek, který ho uspokojí, však jen naznačil. "Něco v hlavě mám, ale jsem realista. Když se všechno podaří, jak má, tak se může člověk utrhnout vždycky. Rád bych byl do desítky," uvedl Šimůnek.

Z blátivé táborské trati nadšený nebyl. "Není asi tajemstvím, že by mi sedělo něco rychlejšího, než se bořit v blátě, ale musíme brát to, co je. Za poslední dva měsíce jsem se nablátil až dost, takže mě to nijak nezaskočí. Má to však ještě přimrznout a věřím, že to taťulda tam nahoře ještě zařídí," věří v pomoc bývalého světového šampiona, který zemřel v roce 2010 po těžké nemoci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články