Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nash pojede MS. Trať by jí měla sedět, odhadl kouč Dlask

Cyklokrosoví fanoušci už tuší, kdo bude největší česká naděje na nadcházejícím mistrovství světa ve Valkenburgu. Účast na únorovém šampionátu potvrdila zkušená Kateřina Nash. O český titul o tomto víkendu ale nepojede, do Evropy podle reprezentačního trenéra českých cyklokrosařů Petra Dlaska dorazí až 19. ledna.

Kateřina Nash
zdroj: BELGA autor: David Stockman

"Bude startovat v posledních dvou podnicích Světového poháru ve francouzském Nommay a v nizozemském Hoogerheide, kde se pojede závěrečný závod. Určitě se chystá na mistrovství světa, na tom jsme definitivně domluvení," řekl Dlask.

Bývalý úspěšný reprezentant Dlask se snažil Nash nalákat již na republikový šampionát, který se uskuteční v sobotu v Mladé Boleslavi. Nash domácí mistrovský závod vyhrála v letech 2010, 2011 a 2015. "Ptal jsem se, zda nemůže přílet o týden posunout, ale je pro ni důležité připravit se v Americe. Tady by to pro ni bylo mnohem hektičtější," vysvětlil Dlask.

"Pro nás bude Katka určitě jedním z hlavních želízek na zisk medaile. Trať ve Valkenburgu je více běhavá a do silového pojetí, což má Katka ráda. Trať mistrovství světa by jí měla sedět," věří Dlask.

Rodačka z Prachatic, která dlouhodobě žije v zámoří, si na MS vyjela v minulosti už dvě medaile. Bronz má ze Sankt Wendelu 2011 a třetí dojela také loni v lucemburském Bielesu.

V polovině prosince byla Nash zvolena prezidentkou komise sportovců Mezinárodní cyklistické unie (UCI). Díky novému postu by se v únoru měla stát členkou řídícího výboru UCI, který plní výkonnou funkci ve strukturách mezinárodní federace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články