Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nash: Bylo to náročné, se sedmou příčkou jsem spokojená

Nové Město na Mor. - Sedmou příčku, kterou obsadila na MS, řadí Kateřina Nash k vrcholům své dlouhé kariéry. Ačkoliv nedosáhla na stupně vítězů, přesto měla z náročného závodu dobrý pocit.

Kateřina Nash
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Jsem spokojená. Bylo to hrozně náročné. Takový už je ale ten sport. Kdyby to bylo lehké, dělali by ho všichni," řekla Nash. Sedmou příčku řadí k vrcholům kariéry, během níž byla na MS bikerů dosud nejlépe dvanáctá. "Ta sedmička sice není nejlepší, ale jsem ráda, že alespoň jednou to vyšlo a ukázala jsem, že i na velké akci jsem schopná zajet slušný výsledek. Byla jsem na stupních vítězů při Světovém poháru, ale na mistrovství světa se mi to do desítky pořád nedařilo," podotkla Nash.

Zpočátku se zdálo, že má závod rozjetý i na lepší výsledek. Po zaváděcím okruhu byla součástí osmičlenné vedoucí skupinky. "Je hrozně důležité být v tom zaváděcím kole vpředu, protože lidi začínají dělat chyby a čelo by mohlo odjet. Dostala jsem se tam a měla z toho radost, ale už v prvním kole mi bylo jasné, že si musím jet svoje tempo. Bylo to pět okruhů, a to člověk pozná," uvedla Nash.

Příliš jí nenahrávala ani suchá trať. Přála si ze zatahující se oblohy spíše déšť a blátivý okruh, tedy podmínky, v nichž si libovala během čtvrteční štafety. "Bylo by to určitě fajn, ale to neovlivním. Prostě nezapršelo," konstatovala. A také odmítla, že by jí vzala energii stíhací jízda za stříbrem ve štafetě. "Štafeta mi vyhovuje, je to dobré rozjetí. Nemyslím, že by mi pak síly chyběly."

Tušila také, jak se asi cítila Polka Maja Wloszczowská, kterou defekt v samém závěru připravil o cenný kov, ačkoli jezdila dlouho druhá. "Ten pocit znám. Zažila jsem si to v cyklokrosu. Přesně vím, co to znamená. Je to ale sport a stane se to hodně lidem. Je to určitě k naštvání, když tak velká snaha přijde vniveč a pokazí se to. Proto je ten sport ale zajímavý. Kdyby bylo všechno nalajnované a nebylo to dramatické, nikdo by na závody nechodil," tvrdila Nash, která možná jela v Novém Městě naposledy.

"Ještě nevím, nemám představu. Moje kariéra jde do cíle, ale přesně to nevím. Jsem se svojí kariérou hrozně spokojená, hrozně hrdá, co jsem dokázala. Bylo by skvělé mít ještě medaili, ale na konci kariéry je to vlastně jedno. Jde o to, jak si to člověk užil a je spokojený. A to já jsem," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články