Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Naděje štafety bikerů zhatil přetržený řetěz Kulhavého

Pietermaritzburg - Mistrovství světa horských kol v jihoafrickém Pietermaritzburgu začalo pro české barvy smolně. Závod štafet reprezentační tým nedokončil kvůli defektu Jaroslava Kulhavého. Český tým byl po odjetí Jana Nesvadby, Jana Rajcharta a Kateřiny Nash průběžně sedmý, jenže sotva olympijský vítěz Kulhavý na začátku svého úseku šlápl do pedálů, přetrhl po pouhých 20 metrech řetěz. Vítězství obhájili Italové.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČT sport

"Rozjel jsem to standardně a najednou rána. Nevím, co se stalo, zda řetěz, nebo řazení," uvedl Kulhavý, který v závodě představil nový bleděmodrý rám kola. "Mrzí mě to, ale doufám, že jsem si smůlu vybral, jak za sebe, tak za celý český tým. Sice jsem předávku dostal na sedmé pozici, ale chtěl jsem si tady dnes i otestovat kolo a možná bychom to dotáhli na bronz," dodal český cyklista, jenž na třetí pozici ztrácel 1:50 minuty. "Hlavní závod bude za tři dny," utěšoval se.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští bikeři štafetu na MS nedokončili

Již loni v rakouském Leogangu čeští bikeři ve výsledkové listině štafetového závodu, do něhož nastupují týmy složené z jezdce do 23 let, ženy, juniora a muže kategorie elite, chyběli. Po třetím úseku byli šestí, jenže poslední předávka proběhla až za povoleným územím a byli diskvalifikováni.

Na náročné trati triumfovali Italové, kvarteto Marco Aurelio Fontana, Gioele Bertolini, Eva Lechnerová a Gerhard Kerschbaumer zvládlo 18,8 kilometru za 58 minut a 12 sekund. Ve stejném čase dorazila do cíle i Francie, ale stejně jako před rokem ve finiši na Italy nestačila. Bronz získalo družstvo Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články