Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Vueltě slavil únik. Úspěšně jej zakončil Woods

Michael Woods letošní Vueltu nevyhraje, ale ze Španělska s prázdnou neodjede. Kanadský cyklista vyhrál z úniku sedmou etapu závodu a připsal si svůj druhý kariérní triumf na Vueltě. Hlavní pole dojelo do cíle s minutovým odstupem, v průběžném vedení zůstává Richard Carapaz.

Michael Woods
zdroj: AP autor: Fabio Ferrari

Michael Woods přijel do Španělska s vidinou celkového pořadí, ale v první etapě jej v nepravou chvíli zastavil defekt, který všechny jeho šance zmařil. Chuť si spravil vítězstvím v etapě, když nastoupil 1,5 kilometru svým posledním soupeřům z úniku. Za ním dojeli s několikavteřinovým odstupem Omar Fraile a Alejandro Valverde.

V průběžném vedení se po sedmé etapě drží Richard Carapaz, jehož tým musel po celý den tvrdě pracovat, aby mu početný hlouček (36 závodníků) zcela nezmizel z dohledu. Následují Hugh Carthy, Dan Martin a Primož Roglič.

Jak etapa probíhala?

Možná až do konce Vuelty nebude v úniku tak silná skupina jezdců. V sedmé etapě, která se rozhodovala ve stoupání Orduňa, se dopředu vydala taková jména jako Alejandro Valverde, Sepp Kuss, Davide Formolo, Nans Peters či Michael Woods. Vepředu ale bylo celkem šestatřicet jmen, což mělo důsledky i pro peloton.

Tým Ineos Grenadiers totiž musel usilovně pracovat, aby skupinu udržel na přijatelném odstupu. Na rovině musel tahat i Chris Froome, aby lídr týmu Richard Carapaz nepřišel o průběžné vedení. K tomu nakonec nedošlo, domestici britské stáje ale měli opravdu těžký den s minimem oddychu.

Vepředu se nastupovalo, důležitý útok ale 22 kilometrů před cílem předvedl Woods, k němuž se po několika kilometrech dokázala dostat ještě čtyřčlenná skupinka v čele s Valverdem. Následovala zvlněná pasáž až do cílového Villanueva de Valdegovia. V posledních kilometrech se tvrdě bojovalo, ale kilometr a půl před finišem rozhodl Woodsův nástup.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 7. etapa (Vitoria-Gasteiz - Villanueva de Valdegovia, 159,7 km):

1. Woods (Kan./EF Pro Cycling) 3:48:16, 2. Fraile (Šp./Astana), 3. Valverde (Šp./Movistar) oba -4, 4. Peters (Fr./AG2R La Mondiale), 5. Martin (Fr./Cofidis) oba -8, 6. Costa (Portug./SAE Team Emirates), 7. Aranburu (Šp./Astana), 8. Schelling (Niz./Bora-hansgrohe), 9. Elissonde (Fr./Trek-Segafredo), 10. Formolo (It./SAE Team Emirates) všichni -13, ...103. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step), 104. Hirt (ČR/CCC) oba -11:16.

Průběžné pořadí: 1. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers) 28:23:51, 2. Carthy (Brit./EF Pro Cycling) -18, 3. Martin (Ir./Israel Start-Up Nation) -20, 4. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -30, 5. Mas (Šp./Movistar) -1:07, 6. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) -1:30, 7. Soler (Šp./Movistar) -1:42, 8. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott) -2:02, 9. Valverde -2:03, 10. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -2:39, ...66. Hirt -52:47, 110. Štybar -1:19:07.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články