Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na víc jsem dnes neměla, řekla Nash a s jedenáctým místem je spokojená

Nejlepší český výsledek zařídila v sobotu na mistrovství světa v cyklokrosu dvaačtyřicetiletá Kateřina Nash, která dojela jedenáctá. Třetí ženu celkového pořadí Světového poháru mohlo mrzet jen to, že jí těsně uniklo umístění v nejlepší desítce.

"Jsem spokojená. A jsem zároveň ráda, že už je to poslední cyklokrosový závod v sezoně, protože jsem si v ní trošku nandala," řekla Nash s úsměvem novinářům. Přestože trvale žije v zámoří, po skvělém vstupu do SP strávila spoustu času v Evropě právě kvůli celkovému umístění.

"Ale stálo to za to a vůbec toho nelituju. Jsem moc ráda, jak to všechno bylo. Ale je také fakt, že hlavně v lednu už to nebylo ideální. Dnešní výsledek odpovídá tomu, na co jsem teď měla," prohlásila bývalá běžkyně na lyžích.

Porazila i trojnásobnou mistryni světa z předchozích tří let Sanne Cantovou z Belgie a dlouho to vypadlo i na umístění mezi nejlepšími deseti. Nash o něj přišla až v posledním kole, když se před ni dostala Marlene Petitová.

"Po těch devatenáctých místech je fajn dostat se zase trošku dopředu. Jela jsem tam s vynikajícími závodnicemi, jsem vážně spokojená, i když určitě mrzí, že mi nakonec utekla ta desítka. Měla jsem jinak bezproblémový závod, což je vždycky fajn, jen ta fyzička v závěru už prostě nebyla," konstatovala Nash.

"Já tu Francouzku viděla, že za mnou dojíždí, ale dala jsem do toho všechno. Ona byla o kousíček lepší. V posledním kole zabrala, jely jsme tam chvilku spolu, ale já udělala malou chybu a pak už se těch několik metrů nedalo dojet," uvedla Nash.

Trošku netradiční trať vybudovaná přímo na letištní ploše se jí nakonec zamlouvala. "Byla dobrá tím, že to nebylo úplně rychlé. V každé druhé zatáčce bylo nad čím přemýšlet, takže to nakonec krosové docela bylo. Myslím, že právě to je na tom cyklokrosu pěkné. Není to atletika nebo plavání, je to pokaždé jiné a my se s tím musíme poprat," řekla Nash.

Jako obvykle neřekla, zda byl šampionát ve Švýcarsku jejím posledním. "To vážně nevím. V tuhle chvíli na to myslet ani nebudu... Tahle sezona mi vedle některých úspěchů opravdu dokázala i to, že už si musím trošku vybírat a nehnat se úplně do všeho. Nikdy neříkej nikdy. Toho se ale držím už deset let," smála se Nash.

Jméno vítězky, kterou se stala mladá Nizozemka Ceylin del Carmen Alvaradová, ji nijak nepřekvapilo. "Měla skvělou sezonu a já jí to moc přeju. Je fajn ji vidět na tom nejvyšším stupínku," podotkla Nash.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články