Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Třebešíně se na oválu proháněl Elia Viviani

Dráhoví příznivci mohli v Praze vidět olympijského vítěze Eliu Vivianiho. Špičkový sprinter, který v této sezoně závodí v silniční belgické stáji Deceuninck-QuickStep, se na třebešínském velodromu zúčastnil Velké ceny Framaru.

Je nám líto, video expirovalo.
Na třebešínský velodrom přijel Elia Viviani

Viviani vyhrál etapu na Tour de France i titul z mistrovství Evropy a nyní se chystá na MS, které se uskuteční v britském Yorkshiru. Zároveň je však aktivní i na dráze. "Jsem tu proto, abych nasbíral důležité body pro start na Světových pohárech a mohl mít možnost kvalifikovat se na olympijské hry. Přechod ze silnice na dráhu je vždy obtížný," míní italská hvězda.

Italský cyklista před třemi lety v Riu v omniu vybojoval olympijské zlato. Teď začíná skoro od nuly a body za třetí místo z Třebešína se mu hodí do těžkého boje o Tokio. "Máme skvělý tým závodníků. Na olympiádu chtějí ale i ostatní národy. Není zas tak těžké se dostat do italského dresu, ale je obtížnější se dostat do Tokia," řekl Viviani.

Po sezoně zamíří do stáje Cofidis, který mu jako dráhaři nabídne víc prostoru. Důležité závody na silnici ale nevynechá. "Určitě bych chtěl uspět na olympiádě, Tour de France nebo na klasikách Gent-Wevelgem či Milán-Sanremo. Bude to náročné, snad to zvládnu," uzavřel letošní evropský šampion na silnici.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články