Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Na SP horských kol v Novém Městě bude kompletní světová špička, chybět nebude Cink

Organizátoři domácího Světového poháru horských kol, který se pojede od 13. do 15. května tradičně v Novém Městě na Moravě, si pochvalují velký zájem o závod ze strany jezdců a diváků. Věří, že po dvou letech a celosvětovém boji s koronavirem se vše vrátí do dřívějších kolejí. K vidění by měla být takřka kompletní světová špička, a to včetně nejlepšího domácího bikera posledních let Ondřeje Cinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Organizátoři SP horských kol v Novém Městě se těší na plnohodnotné závody

Závod na Vysočině patří dlouhodobě do programu Světového poháru. A stal se i mezi jezdci jednou z nejoblíbenějších zastávek seriálu. Letos v polovině května se ve Vysočina Areně pojede opět v plném rozsahu a s programem pro veřejnost, do ochozů se po dvou dvou ročnících, kdy byla jejich účast zapovězena kvůli koronaviru, vrátí diváci.

"Jsme moc rádi, že jsme se po těch dvou letech, kdy to mělo všechno daleko k tomu, na co jsme byli zvyklí, vrátili k přípravám na plnohodnotné závody. Ty poslední dva roky byly úplně o něčem jiném, než co bychom chtěli z dlouhodobého hlediska dělat a organizovat," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze šéf organizačního týmu Petr Vaněk.

Očekává, že se pojede před plnými tribunami. "Vnímáme, že ten zájem diváků je ještě větší než v roce 2019. Snad to bude všechno jako dřív a možná třeba i lepší. Teď už máme prodáno sedm tisíc vstupenek, přičemž ty poslední dva týdny bývají vždy nejsilnější. Očekáváme, že dorazí nakonec 12 až 15 tisíc diváků. Teď už si jen zbývá přát, aby nás nevypeklo počasí," uvedl Vaněk.

K vidění by měla být světová špička. "Nepojede snad jen Mathieu van der Poel, a to kvůli účasti na Giru d'Italia, zraněný je Nizozemec Milan Vader, ale jinak by neměl nikdo chybět," řekl Vaněk. Na startu budou velmi pravděpodobně i Brit Thomas Pidcock, který pojede v Novém Městě v roli obhájce loňského prvenství a olympijského vítěze, či Belgičan Eli Iserbyt.

Start před českými fanoušky vyhlíží i Cink. "Po těch dvou letech, kdy diváci nemohli přijít, se na to strašně těším. Myslím, že to chybělo nejen mně, ale i všem ostatním závodníkům, aby se jelo zase za těch obvyklých podmínek," prohlásil Cink, jenž ale nyní bojuje s alergií.

"Sezona probíhá zatím dobře. V Brazílii na prvním svěťáku jsem se cítil výborně, oba výsledky byly v první desítce, ale zase jsem cítil, že se opět jezdí rychleji a konkurence je zase větší. Byl jsem dobře připravený, ale po Brazílii to vypadá, že mě trápí alergie. Včera už jsem na ní dostal nějaké léky, tak snad to bude do dalších závodů včetně Nového Města už lepší," přál si Cink.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články