Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Na Sazka Tour se představí Hirt se silnou sestavou týmu Intermarché

Na domácí půdě bude v následujících dnech závodit Jan Hirt. Šestý nejlepší závodník letošního Giro d'Italia je ve startovní listině čtyřetapového závodu Sazka Tour. Hirta doplní také kolegové ze stáje Intermarché-Wanty-Gobert Domenico Pozzovivo z Itálie a Rein Taaramäe z Estonska.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt se chystá na Sazka Tour

"Je to skvělá zpráva, že se nám podařilo domluvit se s nejlepším tuzemským cyklistou letošní sezony na jeho startu. Věříme, že bude bojovat o celkový triumf a přitáhne co nejvíc fanoušků k trati," uvedl ředitel závodu Leopold König.

Na Sazka Tour, která se dříve jezdila jako Czech Tour, startoval Hirt už osmkrát. Loni byl jako nejlepší z českých cyklistů celkově sedmý. "Vždy jsem byl rád, když jsem mohl závodit před domácími fanoušky. Protože se mi už v sezoně podařilo udělat kvalitní výsledek, pojedu v klidu a bez stresu," řekl jednatřicetiletý Hirt.

"Chci udělat co nejlepší výsledek v celkovém pořadí a hodně lákává je třetí etapa na Dlouhé stráně, o kterou se chci pokusit," doplnil vítěz královské etapy letošního Gira.

Hirtovým soupeřem bude mimo jiné obhájce loňského vítězství Filippo Zana z Itálie, který byl loni také celkově třetí na Tour de l’Avenir. Na startu bude i vítěz závodu z roku 2020 Damien Howson z Austrálie. Hirtův týmový kolega Pozzovivo byl letos na Giru celkově osmý, Taaramäe během kariéry vyhrál etapy na Giru i Vueltě.

Sazka Tour se pojede od čtvrtka do neděle. Během čtyř etap čeká cyklisty přes 700 kilometrů a převýšení více než 10 000 metrů. V pelotonu budou mimo jiné české týmy Elkov-Kasper a ATT Investments.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články