Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na kole zase přes překážky. V Kolíně do sezony nejlépe vstoupili Ťoupalík a Zemanová

Vstup do domácí cyklokrosové sezony nejlépe vyšel Adamu Ťoupalíkovi a Kristýně Zemanové. Na písčité trati v Kolíně ani jeden z nich nenašel přemožitele. Úvodní závod naopak nevyšel obhájci celkového vítězství v Českém poháru Šimonu Vaníčkovi.

Starší z bratrské dvojice Ťoupalíků Adam, který se po přelomu roku přesune do jednoho z prokontinentálních týmů v Nizozemsku, o svém vítězství rozhodl brzy. Ujel i Matyáši Fialovi a svůj náskok na velmi suché trati s mnoha písčitými pasážemi si s přehledem udržel až do cíle. Připsal si tím deváté vítězství ve své kariéře.

"Jsem moc spokojený. Nečekal jsem, že to půjde tak hladce. V druhém nebo třetím kole jsem získal náskok, pak jsem se snažil nedělat chyby. V lese to bylo hrozné, od písku se prášilo. Na cyklokrosovém kole mám zatím jen tři tréninky, ale jezdil jsem přes prázdniny i gravel. A cyklokros se nezapomíná," řekl v cíli Ťoupalík, jehož velkým cílem je únorové MS v Táboře.

Spurt o druhé místo vyhrál Francouz Mickaël Crispin před Jakubem Římanem. Naopak trápením byl kolínský závod pro Šimona Vaníčka, který je úřadujícím vítězem Českého poháru i loňským vítězem právě z Kolína. Žacléřský závodník vystartoval dobře, ale pak se již pořadím pouze propadal a nakonec v Kolíně vzdal.

Vítězkou ženského závodu, který se stejně jako ten mužský konal za necharakteristicky teplých podmínek, se ve středočeském městě stala mistryně republiky Kristýna Zemanová. Ta uspěla, i když jí nevyhovovalo vedro. "Bylo to hodně těžké, počasí není úplně cyklokrosové a na mně to bylo hrozně znát. To teplo můj výkon limitovalo. Ale byl to hezký závod, s Alicií jsme se tahaly celý závod, nikde jsme si to nedaly zadarmo. Pořád jsme se předjížděly, předbíhaly," uvedla devatenáctiletá závodnice.

Cyklokrosový program pokračuje již v sobotu ostravskou Grand Prix. Její přímý přenos sledujte od 13:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Kolíně:

Muži: 1. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 57:16, 2. Crispin (Fr.), 3. Říman (DK Bikeshop Racing) oba -5, 4. Van de Putte (Belg.) -6, 5. Konwa (Pol.) -11, 6. Fiala (ČEZ Tábor) -26.

Ženy: 1. Zemanová (Brilon Racing) 47:01, 2. Francková (Belg.) -19, 3. Tvarůžková (Expres CZ-Tufo Kolín) -1:00, 4. Krahlová (Něm.) -1:15, 5. Vaníčková (Brilon Racing) -1:22, 6. Gottwaldová (CP) -1:42.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články