Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Na domácím MS se představí 36 českých bikerů

Praha – Celkem 36 českých bikerů figuruje v nominaci na mistrovství světa v cross country v Novém Městě na Moravě, kterou zveřejnil reprezentační trenér Viktor Zapletal. Cyklistický svaz potvrdil i složení kvarteta pro olympijské hry v Riu de Janeiro, jistotu startu tak má podle předpokladů i Jan Škarnitzl. Na všech třech akcích pojede olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý.

Víkendový závod Českého poháru v Brně pomohl trenérovi Zapletalovi k zodpovězení zbývajících otazníků. Složení týmu poté schválila komise horských kol. Na přelomu června a července pojede v nejsledovanějších elitních kategoriích MS pět žen (Pavla Havlíková, Kateřina Nash, Tereza Němcová, Karla Štěpánová, Jitka Škarnitzlová) a sedm mužů (Ondřej Cink, Jaroslav Kulhavý, Jan Nesvadba, Jiří Novák, Tomáš Paprstka, Škarnitzl, Matouš Ulman). Loni v Andoře startovalo 24 zástupců české cyklistiky.

Kulhavý, Jiří Novák a Ulman se o týden dříve představí rovněž ve francouzském Laissacu mezi maratonci. Kromě nich pojedou i Kristián Hynek, který si začátkem června vyjel na mistrovství Evropy v maratonu bronz, a Pavel Boudný. Mezi ženami dostaly důvěru Němcová, evropská šampionka v maratonu z roku 2014, kdy pod dívčím jménem Huříková také dojela třetí na MS, s Janou Pichlíkovou.

Definitivu mají i zástupci českých barev na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Tři mužská místa v cross country zaujmou obhájce zlata z Londýna Kulhavý, bronzový medailista z mistrovství světa i Evropy Cink a Škarnitzl. Díky tomu, že Brazílie nevyužila místo pro pořadatelskou zemi v závodě žen, pojede i Nash.

Nominace ČR na MS

Maraton

Muži elite: Pavel Boudný, Kristián Hynek, Jaroslav Kulhavý, Jiří Novák, Matouš Ulman Ženy elite: Tereza Němcová, Jana Pichlíková Cross country Muži elite: Ondřej Cink, Jaroslav Kulhavý, Jan Nesvadba, Jiří Novák, Tomáš Paprstka, Jan Škarnitzl, Matouš Ulman
Muži do 23 let: Lukáš Kobes, Matěj Průdek, Jan Rajchart, Štěpán Schubert, Martin Stošek, Jan Vastl
Junioři: David Bártek, Richard Holec, Josef Jelínek, Jaromír Skála, Adam Šimůnek, David Zadák, Michael Zeťák
Ženy elite: Pavla Havlíková, Kateřina Nash, Tereza Němcová, Karla Štěpánová, Jitka Škarnitzlová
Ženy do 23 let: Jana Czeczinkarová, Barbora Průdková Juniorky: Lucie Krupová, Denisa Lukešová, Adéla Šafářová, Tereza Tvarůžková
Štafeta: Richard Holec, Jaroslav Kulhavý, Kateřina Nash, Matěj Průdek

Sprint (eliminátor):

Muži elite: Kryštof Bogar, Filip Kubín, Jan Nesvadba, Luděk Šeler
Ženy elite: Pavla Havlíková, Vendula Kuntová, Barbora Průdková, Lucie Veselá

Nominace ČR na OH:

Muži elite: Ondřej Cink, Jaroslav Kulhavý, Jan Škarnitzl
Ženy elite: Kateřina Nash

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články