Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Dlouhých stráních byl nejrychleji Bonneu. Jedenáctý Hirt ztratil dvanáct vteřin

Královskou třetí etapu Sazka Tour z Moravské Třebové na Dlouhé stráně ovládl Kamiel Bonneu z týmu Sport Vlaanderen-Baloise. Třiadvacetiletý Belgičan byl v cíli u vodní elektrárny těsně první před Anthonem Charmigem z Dánska. Nejlepší Čech Jan Hirt dojel jedenáctý, závod dál vede jeho týmový kolega Lorenzo Rota.

Je nám líto, video expirovalo.
Královskou etapu Sazka Tour vyhrál Bonneu, Rota díky Hirtovi udržel žlutý trikot

Belgický tým má tak na českém etapovém závodě už druhé prvenství, v úvodní etapě do Prostějova se z úniku radoval Rune Herregodts. Vedoucí muž celkového pořadí Rota dnes dojel šestý se čtyřvteřinovým mankem, k čemuž mu aktivní jízdou v závěrečném stoupání pomohl také Hirt. V čele průběžného pořadí má náskok jedné sekundy před Charmingem, Italové Kevin Colleoni a Filippo Zana na třetí a čtvrté příčce zaostávají o tři vteřiny.

Český jezdec stáje Intermarché se ve třetí etapě cítil zatím nejlépe. "Myslím, že dneska jsem mohl zaútočit, ale poslední kopec jsem dělal tempo klukům a jsem moc rád, že to vyšlo a ten žlutý dres jsme udrželi, i když tomu chyběl ten konec a nebyli jsme na stupních vítězů. Ostatní měli dnes v závěru lepší nohy. Ale závod to byl dnes pěkný, docela se hodilo, že se zlepšilo počasí a trochu jsme se zchladili a naštěstí jsme nezmokli," zhodnotil Hirt.

Bonneu si v etapě dlouhé bezmála 150 kilometrů, na které museli cyklisté nastoupat 2730 metrů, připsal první profesionální vítězství v kariéře. Druhý skončil Charmig ze stáje Uno-X, třetí norský závodník Johannes Staute-Mittet z Jumbo-Visma Development Team.

Šestý muž letošního Gira d'Italia Hirt je v průběžném pořadí nejlepším z Čechů na 13. pozici. V závěrečné etapě ze Šumperka do Šternberka znovu čeká na peloton pořádná dávka výškových metrů – 2720. "Zítra to bude našim klukům sedět víc, má to i víc technický dojezd, takže věřím, že to udržíme," dodal Hirt.

Zdroj
ČTK, sazkatour.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články