Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Akrobatický rokenrol 2024

Na Dauphiné dál vládne žlutá armáda. Roglič porazil soupeře na Col de Porte

Primož Roglič potvrdil současnou dominanci své stáje Jumbo-Visma a vyhrál druhou etapu Critéria du Dauphiné, která vrcholila na těžkém stoupání Col de Porte. Roglič zvítězil o sedm vteřin před druhým Thibautem Pinotem, lídr Ineosu Egan Bernal ztratil třináct sekund. Slovinský závodník nyní závod vede.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrchařskou etapu Dauphiné ovládl Roglič

Jestliže úvodní etapa byla v režii Jumbo-Visma, druhý den si řídili podle svého jezdci Ineosu. Závěrečný, šestnáct kilometrů dlouhý výšlap Col de Porte jeli seřazeni ve vláčku za sebou, a to dokonce v kompletním sedmičlenném složení. Domestici jako Jonathan Castroviejo a Michal Kwiatkowski likvidovali jednoho soupeře za druhým.

Když ale došlo na to, že měl Egan Bernal práci všech svých pomocníků zúročit, nebyl toho schopen. Naopak Primož Roglič zhruba 800 metrů pod vrcholem zařadil vyšší rychlost a odjel všem. Bernal se pokusil o pronásledování, ale ztuhl a nakonec dojel jako poslední z desetičlenné skupiny nejlepších vrchařů s mankem třinácti vteřin. Druhý Thibaut Pinot ztratil sedm sekund.

Roglič tak zatím vítězí i ve druhém souboji s Bernalem, když byl silnější i minulý týden na francouzském závodě Tour de l'Ain. Slovinec nyní vede závod i celkově před Pinotem, když přebral žlutý dres od týmového kolegy Wouta van Aerta. Ten ve druhé etapě obětavě pracoval pro své týmové kolegy.

Roglič a spol. dorazili ještě za dobrého počasí, pomalejší závodníky ale zastihla bouře krup:

Cyklistický etapový závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 2. etapa (135 km):

1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 3:39:40, 2. Pinot (Fr./Groupama-FDJ), 3. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe), 4. Martin (Fr./Cofidis) všichni -8, 5. Quintana (Kol./Arkéa-Samsic), 6. López (Kol./Astana) oba -10, ...121. Kreuziger (NTT) -24:38.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 9:07:12, 2. Pinot -12, 3. Buchmann -14, 4. Bernal (Kol./Ineos) -16, 5. Martin -18, 6. Quintana -20, ...94. Kreuziger -27:33.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články