Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Czech Tour přijede i Pogačarův tým UAE Emirates

Letošní cyklistické Czech Tour se zúčastní i tým Tadeje Pogačara UAE Emirates. Letošní šestnáctý ročník se pojede 25. až 28. července. Účast samotného Pogačara ale není pravděpodobná.

Marc Soler podporuje týmového kolegu z UAE Tadeje Pogačara
zdroj: Reuters autor: Stephane Mahe

"Pro nás jako pořadatele je to splněný sen a zároveň odměna za obrovské nasazení, ať už na poli organizačním, nebo diplomatickém," uvedl ředitel závodu Leopold König. Loni se závodu zúčastnily tři týmy WorldTour.

Tým UAE Emirates byl loni s 57 výhrami a 138 pódiovými umístěními nejlepší stájí žebříčku Mezinárodní cyklistické unie. Jeho největší hvězda Pogačar chce letos vyhrát Giro d’Italia i Tour de France, a navíc uspět začátkem srpna na olympijských hrách v Paříži.

Pořadatelé Czech Tour proto tuší, že se hvězdný Slovinec na českých silnicích poprvé od Závodu míru jezdců do 23 let v roce 2018 ještě neobjeví. "Musíme být realisté. Na nominaci týmu UAE Emirates jsem ale hodně zvědavý, rozhodně mají kam sáhnout," řekl König s odkazem na jména, jako jsou Adam Yates, Joao Almeida, Marc Soler, Rafal Majka, Marc Hirschi, Pavel Sivakov či Tim Wellens.

Již dříve potvrdily účast na Czech Tour elitní týmy Visma-Lease a Bike, Intermarché-Wanty, Bora-hansgrohe a DSM-Firmenich PostNL. Na startu budou i týmy z nižších kategorií jako Uno-X či rozvojový tým stáje Lidl-Trek, v jehož barvách by se měl na domácí půdě představit úřadující mistr republiky Mathias Vacek. Zúčastní se i české profistáje Elkov-Kasper a ATT Investments a nově potvrzený je tým TDT-Unibet, který má v sestavě Adama Ťoupalíka a Tomáše Kopeckého.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články