Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Na cyklistu Offreda zaútočili během tréninku baseballovou pálkou

Paříž - Se zlomeným nosem, poraněným žebrem, řeznými ranami a modřinami po celém těle dokončil pondělní trénink francouzský cyklista Yoann Offredo. Třicetiletý člen belgické stáje Wanty, který obsadil 14. místo na jarních klasikách Paříž-Roubaix i Kolem Flander, byl na silnici napaden, pořezán a zbit baseballovou pálkou.

Yoann Offredo
zdroj: Reuters autor: Jacky Naegelen

Incident podle prohlášení stáje vyšetřuje policie. "Jeli jsme lesem nedaleko Versailles, když těsně před námi prudce zastavilo auto. Očividně s úmyslem, abychom spadli," popsal Offredo. Když chtěl řidičce vyčinit, vytáhla na něj nůž. "Zablokoval jsem jí dveře, ale vyběhl spolujezdec s pálkou a zbil mě," dodal.

Francouzský cyklista byl napaden dva dny poté, co Michele Scarponiho srazila během tréninku dodávka. Bývalý vítěz Gira d'Italia následně vážným zraněním podlehl.

"Ale vedle fyzických ran jsem hlavně šokovaný. A smutný, když zjistím, že nechci, aby moje děti praktikovaly tento krásný sport. Je příliš nebezpečný. Ráno vyjedete na trénink a ani nevíte, jestli se vrátíte," zakončil Offredo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články