Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Na čtvrtý pokus to vyšlo. Alaphilippe z úniku vyhrál etapu Gira d'Italia

Tak dlouho se snažíte, až to jednou vyjde. Julian Alaphilippe byl na Giru d'Italia ve třech únicích, ale kýženého vítězství se nedočkal. Změnila to až dvanáctá etapa a únik číslo čtyři. Francouzský ex-mistr světa utrhl deset kilometrů před finišem Mirca Maestriho, v cílovém Fano si dojel pro první italský triumf ve své kariéře a zároveň zkompletoval triumfy na všech třech Grand Tour. Růžový dres udržel bez potíží Tadej Pogačar. 

Julian Alaphilippe
zdroj: Reuters

"Neplánoval jsem, že pojedeme s Maestrim jen ve dvou, čekal jsem velký únik. Ale pracovali jsme spolu skvěle, zasloužil si to vítězství také. Věřil jsem, že to vyjde, ale do posledního kilometru jsem do toho musel pořádně šlapat, pronásledovatelé byli blízko," hodnotil jezdec týmu QuickStep v cíli.

Alaphilippe měl v posledních dvou letech zdravotní problémy, veřejně jej také kritizoval šéf jeho týmu Patrick Lefevere. Dvojnásobný mistr světa se dlouho nemohl dostat do formy, díky níž vyhrál oba světové šampionáty, nepřestával se ale o vítězství na Giru snažit. Vyšlo to na čtvrtý pokus z dlouhého úniku ve dvanácté etapě.

Tadej Pogačar dorazil spolu s dalšími favority s odstupem v hlavní skupině. I nadále mu tak s přehledem patří růžový dres průběžného lídra. Giro d'Italia pokračuje v pátek třináctou etapou Riccione–Cento (179 kilometrů), která je zcela rovinatá a měla by vyústit v další souboj sprinterů v čele s Jonathanem Milanem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články