Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

MS v cyklokrosu bez největších hvězd. Van der Poel ani Van Aert nepojedou

Měl to být jejich hvězdný duel, jenže ani jeden z dua Mathie van der Poel, Wout van Aert na cyklokrosové mistrovství světa do USA nedorazí. Prvně jmenovaného nizozemského univerzála vyřadilo obnovení zranění zad z minulého týdne, po němž si dopřeje delší pauzu. Belgičan se zase rozhodl dát před cestou do zámoří přednost přípravě na silniční sezonu.

Mistr světa v terénu z let 2021, 2020, 2019 a 2015 Van der Poel se po náročném roce na silnici a na horských kolech zapojil do cyklokrosové sezony až 26. prosince. Při debutu dojel druhý za belgickým rivalem Van Aertem v závodě Světového poháru v Dendermonde.

O den později už musel odstoupit ze Superprestige v Heusden-Zolderu kvůli bolestem zad, jež ho trápily velkou část minulé sezony. "Bohužel kvůli zádům jsem od Tour de France nedosáhl potřebné úrovně. Potřebuju se problémů zbavit," uvedl brzy sedmadvacetiletý cyklista v prohlášení své stáje Alpecin-Fenix.

Jediným řešením se pro něj ukazuje delší pauza. "Bylo by proto hloupé to teď přerušovat. I když jsem strašně zklamaný, že v Americe nemůžu obhajovat duhový dres," dodal Van der Poel, jenž cyklokrosovou sezonu ukončil.

O jeho nástupci na trůnu se rozhodne 30. ledna ve Fayetteville, Van Aert se ale v Arkansasu o titul ucházet nebude. Trojnásobný mistr světa z let 2016, 2017 a 2018 dnes oznámil, že jeho posledním cyklokrosovým závodem v této sezoně bude nedělní belgický šampionát. Pak se jezdec stáje Jumbo-Visma naplno zaměří na přípravu na silnici, na níž by rád triumfoval v některém z jarních klasických závodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články