Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mollema únikem překvapil Bernala či Valverdeho. Nizozemec slaví triumf na závodě Kolem Lombardie

Jde o jeden z největších úspěchů v kariéře. Nizozemský cyklista Bauke Mollema s přehledem ovládl prestižní závod Kolem Lombardie. Člen stáje Trek-Segafredo 243 kilometrů dlouhou trasu dokončil o 16 sekund rychleji než druhý Alejandro Valverde, třetí Bernal Gomez a čtvrtý Jakob Fuglsang. Češi Petr Vakoč ani Roman Kreuziger nedokončili. 

Vítěz Kolem Lombardie Bauke Mollema
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Sirotti Stefano

Mollema rozhodl o svém vítězství 18 kilometrů před cílem. Bez většího povšimnutí všech favoritů se zvedl ze sedla při stoupání na předposlední kopec závodu a rychle si vytvořil výrazný náskok.

Ve zbývajícím průběhu ho nizozemský cyklista týmu Trek-Segafredo s přehledem udržel a ve dvaatřiceti letech si dojel pro největší úspěch v kariéře.

Vakoč z poslední klasiky sezony odstoupil 50 kilometrů před cílem na povel týmového vedení a závod nedokončil ani Kreuziger. 

Je nám líto, video expirovalo.
Mollema po perfektně načasovaném nástupu slavil na závodě Kolem Lombardie

Jednorázový závod Kolem Lombardie (WorldTour) - 243 km:

1. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) 5:52:59, 2. Valverde (Šp./Movistar), 3. Bernal (Kol./Ineos), 4. Fuglsang (Dán./Astana) všichni -16, 5. Woods (Kan./EF Education First), 6. Haig (Austr./Mitchelton-Scott) oba -34, ...Vakoč (ČR/Deceuninck-Quick Step), Kreuziger (ČR/Dimension Data) oba nedokončili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články