Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mladík Babor i český tým ve sprintu obsadili na ME dráhařů sedmou pozici

Daniel Babor vybojoval krátce před svými dvacátými narozeninami sedmé místo ve vylučovacím závodě na mistrovství Evropy dráhařů v Apeldoornu. Sedmé místo obsadili také Tomáše Bábek, Martin Čechman a Pavel Kelemen v týmovém sprintu.

Daniel Babor
zdroj: Facebook Daniela Babora

Babor nastoupil do vylučovacího závodu jako náhradník za zraněného Petra Kelemena. V Nizozemsku se představí ještě v madisonu a ve scratchi, v němž letos získal stříbrnou medaili na evropském šampionátu jezdců do 23 let.

Vítězem vylučovacího závodu se stal Ital Elia Viviani. Olympijský vítěz v omniu získal již sedmý titul mistra Evropy na dráze, přičemž od roku 2012 triumfoval v pěti různých disciplínách. Letos ovládl kolega Zdeňka Štybara a Petra Vakoče z belgické stáje Deceuninck-Quick Step také závod s hromadným startem na mistrovství Evropy na silnici.

Trojici brněnské Dukly se sedmým místem vzdálila šance na olympijskou kvalifikaci, protože do Tokia pojede pouze 8 nejlepších týmů z celého světa. Přitom od postupu do medailového souboje dělily české trio jen necelé 4 desetiny sekundy. Větší šance na olympijské místo budou mít čeští cyklisté v individuálních závodech, hlavně v mužském sprintu a keirinu.

Výsledky ME v dráhové cyklistice

Muži:

Vylučovací závod: 1. Viviani (It.), 2. Coquard (Fr.), 3. Prokopyszyn (Pol.), ...7. Babor (ČR).

Týmový sprint - finále: Nizozemsko (Hoogland, Lavreysen, Van dern Berg) 42,151 - Británie 42,822, o 3. místo: Francie 43,206 - Německo 43,600, ...7. ČR (Bábek, Čechman, Pavel Kelemen) - vyřazeni v 1. kole.

Ženy:

Scratch: 1. Nelsonová (Brit.), 2. McCurleyová (Ir.), 3. Martinsová (Portug.), ...18. Machačová (ČR).

Týmový sprint - finále: Rusko (Vojnovová, Šmeljovová) 32,496 - Německo 33,179, o 3. místo: Nizozemsko 33,023 - Litva 33,370.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články