Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mistryní světa v cross country je po suverénním výkonu Ferrand-Prévotová

Vallnord (Andorra) – Velmi náročná a těžká trať dokonale prověřila jak technické schopnosti, tak fyzický fond závodnic. Pro zasloužený titul mistryně světa v cross country si s velkým náskokem dojela Pauline Ferrand-Prévotová. Za necelých dvanáct měsíců stihla třiadvacetiletá Francouzka získat světový titul v silničním závodě, cyklokrosu i na horských kolech. Stříbro obhájila Irina Kalentěvová, bronz v napínavém souboji získala Jana Bělomojnová. České reprezentantky neuspěly; Karla Štěpánová dojela na 37. místě, Tereza Huříková skončila pětačtyřicátá. 

Je nám líto, video expirovalo.
Mistryní světa na horských kolech je Ferrandová-Prévotová

Na velmi náročné trati v lyžařském středisku Vallnord se po prvním kole neobvykle dlouhého závodu oddělilo kvarteto Jana Bělomojnová, Catharine Pendrelová, Maja Wloszczowská a právě Ferrand-Prévotová, která se však záhy začala ostatním vzdalovat a sólo dotáhla do zlatého konce. Na druhou příčku se dokázala během závodu prodrat Ruska Kalentěvová a obhájila loňské stříbro. Třetí dojela Ukrajinka Bělomojnová, na Kanaďanku Pendrelovou zbyla při obhajobě prvenství až pátá příčka.

Ferrand-Prévotová měla v cíli k dobru 58 vteřin a z Pyrenejí si odveze dvě zlaté medaile, neboť byla ve středu i členkou vítězné štafety Francie. "Dala jsem do toho naprosto všechno. Na té klouzavé trati a v této nadmořské výšce to bylo opravdu hodně náročné. Je to pro mě obrovský úspěch, moc jsem chtěla vyhrát," uvedla v televizním rozhovoru talentovaná Francouzka.

Češkám se od začátku příliš nevedlo. Lépe umístěná Štěpánová dojela do cíle s propastnou ztrátou na vítězku téměř 17 a půl minuty, Huříkovou rozhodčí zastavili, ve výsledkové listině má manko jednoho kola. 

MS horských kol ve Vallnordu (Andorrra) – ženy cross country:

1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 1:52:44, 2. Kalentěvová (Rus.) -58, 3. Bělomojnová (Ukr.) -1:36, 4. Dahleová-Flesjaaová (Nor.), 5. Pendrelová (Kan.) obě -2:15, 6. Wloszczowská (Pol.) -2:52, ...37. Štěpánová -17:29, 45. Huříková (obě ČR) -1 kolo. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články