Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistrovský sjezd bikerů ovládli Rakušané, Sehnal vzal titul Charvátovi

Stanislav Sehnal a Dominika Durčáková si dojeli pro tituly mistrů republiky ve sjezdu na horských kolech. Na Špičáku u Železné Rudy oplatil Sehnal loňskou porážku obhájci prvenství Matěji Charvátovi, třetí skončil stejně jako před rokem Antonín Král. Durčáková porazila druhou Sabinu Košárkovou o osm vteřin.

EP sjezdu horských kol na Špičáku
zdroj: ČT4

Absolutními vítězi se na Šumavě stali Rakušané David Trummer a Valentina Höllová, juniorská mistryně světa.

Sehnal prohrál jen s Trummerem a na český trůn se vrátil po šesti letech. Rakušan byl rychlejší o 2,41 vteřiny. "Jsem nesmírně šťastný, že se mi po několika letech podařilo znovu získat domácí titul. Proto jsem hned po průjezdu cílem vybouchl radostí. Trať mi tady sedí, protože není extrémně dlouhá, i když technicky náročná je a má zavřené zatáčky. Měl jsem vážné zranění kolena a ramene a pauza způsobená koronavirem mi hodně pomohla dobře potrénovat," uvedl nový šestadvacetiletý šampion.

Je nám líto, video expirovalo.
Bikeři bojovali o tituly ve sjezdu na Špičáku

Durčáková nestačila vedle rakouské vítězky ještě na Sandru Rübesamovou z Německa. Českou vicemistryní se stala Košárková, třetí skončila Eliška Bartuňková.

MČR ve sjezdu horských kol v Železné Rudě/Špičáku:

Muži: 1. Trummer (Rak.) 2:59,20, 2. Sehnal (Kellys Factory Team) -2,41, 3. Baránek (SR) -4,14, ...6. Charvát (Banshee Bikes CharvatBros) -4,94, 8. Král (Kellys Factory Team) -7,55.

Ženy: 1. Höllová (Rak.) 3:27,66, 2. Rübesamová (Něm.) -12,59, 3. Durčáková (Qayron Factory Team) -42,82, 4. Košárková (BMX Studénka) -50,51, ...6. Bartuňková (BMX Jeseník) -1:36,20.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články