Mistr světa Sagan vyhrál třetí etapu Tirrena, vede Australan Dennis

Montalto di Castro - Dvojnásobný mistr světa Peter Sagan vyhrál třetí etapu cyklistického závodu Tirreno-Adriatico. Slovenská hvězda pelotonu nenašla přemožitele v závěrečném spurtu do mírného kopce po 204 km v Montalto di Castro.

Slavící Peter Segan
zdroj: Twitter autor: @TirrenAdriatico

Sedmadvacetiletý Sagan v závěru trpělivě vyčkával za zadním kolem Itala Elii Vivianiho a domácího závodníka v pravý okamžik předstihl. Člen týmu Bora si připsal druhé vítězství v sezoně poté, co před dvěma týdny vyhrál klasiku Kuurne-Brusel-Kuurne.

Novým lídrem závodu je Australan Rohan Dennis, jenž převzal modrý dres od belgického kolegy ze stáje BMC Grega Van Avermaeta. Olympijského vítěze zdržel hromadný pád v závěru, a i když neztratil žádný čas, do průběžného vedení se posunul Dennis díky lepšímu výsledku v etapě.

Celkovou klasifikací by měla zatřást sobotní vrchařská etapa s cílem na kopci, v níž by mohl do průběžného pořadí promluvit i český cyklista Roman Kreuziger.

"Bude to těžký den. Nechci ale říkat nic nahlas, protože po tom pádu se mi jede jeden den dobře a jeden ne, takže uvidíme," uvedl Kreuziger, jenž se stále potýká s následky pádu, kvůli němuž nedokončil v sobotu klasiku Strade Bianche.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico - 3. etapa (204 km):

1. Sagan (SR/Bora) 4:51:59, 2. Viviani (It./Sky), 3. Roelandts (Belg./Lotto), 4. Modolo (It./SAE Team Emirates), 5. Mezgec (Slovin./Orica), 6. Zabel (Něm./Kaťuša), ...38. Kreuziger (Orica) všichni stejný čas, 111. Štybar (Quick-Step) -2:20.

Průběžné pořadí: 1. Dennis (Austr./BMC) 11:07:13, 2. Van Avermaet (Belg./BMC), 3. Caruso (It./BMC), 4. Van Garderen (USA/BMC) všichni stejný čas, 5. Terpstra (Niz./Quick-Step), 6. Jungels (Luc./Quick-Step) oba -16, ...38. Kreuziger -1:37, 72. Štybar -5:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články