Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Miliardář Bakala chce obnovit slavný Závod míru

Praha – Do cyklistického kalendáře by se znovu mohl vrátit legendární závod míru. O jeho obnovení usiluje český miliardář a majitel stáje Omega Pharma-QuickStep Zdeněk Bakala. Nápad prý podporuje i pětinásobný vítěz Tour de France Eddy Merckx. Tradiční etapové měření sil, kdysi největší amatérský etapový závod na světě, se nejezdí od roku 2007 kvůli nedostatku peněz. 

Zdeněk Bakala
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

"Tento závod může být úspěšný a myslím si, že by bylo žádoucí pokusit se o jeho obnovu v moderní formě, která odpovídá dnešním podmínkám," řekl Bakala. Jeden z nejbohatších českých finančníků se pohybuje ve světě vrcholné cyklistiky od konce roku 2010, kdy koupil většinový podíl v profesionálním týmu Quick Step. Členy belgické stáje jsou v současnosti Zdeněk Štybar či František Raboň.

Závod míru se jel naposledy v roce 2006. O rok dříve se kvůli financím rovněž nekonal, což se stalo poprvé od jeho vzniku v roce 1948. "Je to závod, který mnoha lidem chybí, byl opravdovým monumentem. Když mluvíte s Eddym nebo Heinem Verbruggenem z UCI, tak to je závod, který všem chybí," myslí si Bakala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články