Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Miculyčová ukázala výtečné triky a vybojovala bronz na MS

Iveta Miculyčová potvrdila, že patří mezi nejlepší freestyle cyklistky současnosti. Po titulu z mistrovství Evropy získala medaili také na světovém šampionátu. V olympijské disciplíně park dosáhla v Abú Dhabí na bronz.

Je nám líto, video expirovalo.
Miculyčová byla z bronzu na MS nadšená

"Cítím se nepopsatelně, vůbec jsem to nečekala," okomentovala skvělý výkon Miculyčová.

Na šampionátu v městské cyklistice, do kterého spadá trial i freestyle BMX, se Ivetě Miculyčové úvodní jízda nadmíru vydařila. Po precizním backflipu a dalších tricích v polovině závodu vedla.

"Jízdu jsem si vybrala podle mých nejlepších triků, které si myslím, že budou nejvíce bodované," popsala talentovaná česká závodnice.

Od rozhodčích získala v sedmnácti letech nejmladší z finalistek 83,2 bodu. Ve druhé jízdě už svůj výsledek nevylepšila, protože neustála jeden z dopadů.

V pořadí ji tak na třetí místo odsunuly jen medailistky z olympijských her v Tokiu. Z titulu se radovala stříbrná Američanka Hannah Robertsová, druhá skončila bronzová bikrosařka z loňské olympiády Nikita Ducarrozová ze Švýcarska.

Přímý postup na olympijské hry v Paříži Miculyčové těsně unikl, výrazně si ale vylepšila bodový zisk v kvalifikačním hodnocení, které se bude uzavírat v roce 2024.

Výsledky MS ve freestyle BMX

Muži - park: 1. Nakamura (Jap.) 93,80, 2. Dowell (USA) 91,50, 3. Jeanjean (Fr.) 91,20, ...v kvalifikaci 31. Broža, 49. Beran (oba ČR).

Ženy - park: 1. Robertsová (USA) 87,20, 2. Ducarrozová (Švýc.) 84,70, 3. Miculyčová 83,20, ...v kvalifikaci 20. Jalůvková (obě ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články