Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Merckx: Tour zase ovládne Froome. Nemá žádného skutečného soupeře

Brusel – Tour de France i v příštím roce ovládne Chris Froome. Tak předpovídá výsledek slavného závodu legenda belgické cyklistiky Eddy Merckx. Dle něj není o triumfu britského jezdce pochyb, jelikož v pelotonu není jediný soupeř, který by mu mohl skutečně konkurovat.

Ilustrační foto

"Samozřejmě že zase vyhraje. Kdo jiný by to byl? Vždyť nemá žádné skutečné soupeře," řekl Merckx na adresu Frooma, který v příštím roce bude na Tour de France usilovat o třetí vítězství v kariéře.

"Quintana ho potrápí, ale neporazí, protože ho limitují časovky. Je to dobrý vrchař, ale drží se moc při zemi, je příliš opatrný. Letos čekal s útokem na Frooma na předposlední den a Alpe d´Huez, což ukázalo, že to není pořádný formát," uvedl sedmdesátiletý Belgičan, který vedle titulů v letech 1969, 1970, 1971, 1972 a 1974 vyhrál na Tour celkem 34 etap.

"A další. Nibali nepojede, Contador bude zase o rok starší. Aru, to fakt nevím... Na papíře prostě Froome žádné soupeře nemá," řekl Merckx na adresu třicetiletého jezdce týmu Sky, kterému letos pomohl zopakovat předloňský triumf na Tour i český cyklista Leopold König.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články