Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Měl jsem štěstí, byla to šílená nehoda, řekl Pogačar po operaci

Zlomené zápěstí už má úspěšně odoperované Tadej Pogačar. Dvojnásobný vítěz cyklistické Tour de Frace se zranil při nedělním závodě Lutych-Bastogne-Lutych. Na sociálních sítích o tom informovala stáj SAE Emirates.

Tadej Pogačar zdolává Paterberg a míří pro vítězství na Ronde van Vlaanderen 2023
zdroj: ČT autor: Zdenek Tomášek

Čtyřiadvacetiletý Slovinec se zranil po pádu v úvodu závodu a sešlo tak z jeho očekávaného souboje s mistrem světa s Belgičanem Remcem Evenepoelem, který nakonec obhájil loňské vítězství. "Gratuluju Remcovi, naše bitva musí počkat na příště," uvedl Pogačar na Instagramu.

Operaci se podrobil v neděli u specialisty v Genku a podle prohlášení stáje se dnes přesune domů. Jak dlouho bude mimo peloton nebo jak zranění ovlivní jeho přípravu na Tour de France, která startuje v červenci, tým neuvedl.

"Doufám, že se zase brzy se všemi uvidíme. Měl jsem štěstí, že jsem si zlomil jen zápěstí, vzhledem k tomu, jaká to byla šílená nehoda," dodal cyklista.

Zranění ukončilo Pogačarovo úspěšné jaro, během kterého vyhrál etapové závody Kolem Andalusie, Paříž-Nice a klasiky Kolem Flander, Amstel Gold Race a Valonský šíp. Na Lutych-Bastogne-Lutych mohl zkompletovat ardenský hattrick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články