Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Matthews odhadl sprint lépe než Sagan a patří mu čtvrtá etapa

Flims (Švýcarsko) - Den před královskou etapou, která povede na Sölden až do výšky přes 2600 metrů, absolvovali závodníci ještě jeden kopcovitý den. Vítězem se v městečku Schwarzenbach na severýchodu Švýcarska stal Michael Matthews, který byl v hromadném finiši rychlejší než Peter Sagan. Žlutý dres nadále drží Tom Dumoulin.

Je nám líto, video expirovalo.
Finiš čtvrté etapy Tour de Suisse zvládl Matthews lépe než Sagan

Čtvrtá etapa Tour de Suisse se natáhla na 184 kilometrů díky třem závěrečným okruhům v okolí cílového Schwazenbachu. Ty byly nepříjemné hlavně díky prudkému stoupání na Kirchberg (3. kategorie), na němž se dal provést rozhodující nástup - týmy spoléhající na hromadný sprint či jedoucí na celkové pořadí si tak v těchto místech musely hlídat možná překvapení. Únik dne, ve kterém figurovala zvučná jména jako Thomas De Gendt, Davide Malacarné nebo Stijn Devolder, vydržel až do prostředního z nastíněných okruhů. Pak jej peloton vedený stájí Orica GreenEdge dostihl.

Ve stejném okruhu nevydrželi tempo hlavního pole sprinteři Mark Cavendish a Alexander Kristoff, kteří tak už nemohli zasáhnout do souboje o vítězství. Překvapivé bylo, že o pár kilometrů dále už neakceptoval rychlost pelotonu ani Fabian Cancellara - zraněními stíhaná domácí hvězda stále není ve své kůži. Tým Oricy ale jel opravdu rychle a postupně odpadnuvších závodníků nebylo málo.

Závodníkem, který se pokusil ostatním odjet, byl nakonec Alexej Lutsenko z týmu Astana. Nenápadný jezdec se vrací po vleklém zranění a v posledních kilometrech před cílovým Schwarzenbachem si držel až půlminutový náskok. Za ním došlo k protireakci - a drobnými nástupy pokus Kazacha skončil. Rozhodovalo se tak až podle očekávání v hromadném spurtu. V něm se ze závěsu za Paterem Saganem, který nastoupil příliš brzy, vynořil Michael Matthews a komfortně zvítězil. Za ním skončil Sagan, třetí dosprintoval Greg Van Avermaet.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články